Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Affinity Photo V2 a další software s 50% slevou a zkušební lhůtou 6 měsíců

9.7.2024, Milan Šurkala, aktualita
Affinity Photo V2 a další software s 50% slevou a zkušební lhůtou 6 měsíců
Affinity chce ubrat společnosti Adobe, jejíž Photoshop se stal standardem pro úpravu fotek. Přichází tak nyní s 50% slevou na jednorázovou koupi celého setu aplikací. Kdo si není jistý, může využít 6měsíční zkušební lhůty.
Adobe Photoshop zdaleka není jediný software pro úpravu fotografií na světě. Máme tady český Zoner Photo Studio X, další alternativou je Affinity Photo 2. A právě tento software má nyní velmi zajímavou akci. Vývojáři nyní nabízí Affinity V2 Universal Licence na všechny tři dostupné aplikace Designer 2, Photo 2 a Publisher 2, a to ve verzích pro macOS, iPadOS a Windows za cenu o 50 % nižší než normálně, tedy celý set aplikací není za běžných 4290 Kč, ale za sníženou cenu 2150 Kč. Navíc jde o jednorázovou platbu a nikoli předplatné jako u Adobe. Pochopitelně v případě, že budete chtít přejít na případnou novější verzi softwaru, budete muset jednorázovou částku zaplatit znova. I zde je to ale zvýhodněné a upgrade z předchozích verzí vyjde ze zlevněné částky o dalších 25 % levněji, tedy na 1612 Kč. Dostáváte k tomu také celou Creative Collection.
 
To ale není jediná zajímavost. Affinity také dává nadstandardní 6měsíční zkušební lhůtu, což je mnohonásobně více, než co je zvykem. Uživatelé tak mají dostatek času na to, aby si na aplikace zvykli, což může zvýšit šanci, že po půl roce se rozhodnou ke koupi. Výhodou je, že je potřeba jen registrace k Affinity ID, ale není třeba zadávat platební detaily tak, jak je to u většiny služeb běžné (ty totiž doufají, že ke konci zkušební lhůty zapomenete plánovanou platbu zrušit). Zkušební lhůta zahrnuje všechny tři aplikace pro výše zmíněné operační systémy. Nejsou funkčně omezené, nevkládají ani vodoznaky. Pokud už jste zkoušeli předchozí verze, a to jak V1, tak i V2, Affinity restartuje všechna počítadla. 6měsíční trial verzi Affinity V2 si mohou plně znovu zkusit i ti, kteří už V2 zkoušeli. Více informací na stránkách společnosti.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.