Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Blackmagic uvádí bezplatnou aplikaci Camera pro Android, přesto není pro každého

25.6.2024, Milan Šurkala, aktualita
Blackmagic uvádí bezplatnou aplikaci Camera pro Android, přesto není pro každého
Blackmagic v minulém roce uvedl aplikaci Camera pro iPhone, přičemž tato aplikace je zdarma. Nyní se dostává také na zařízení s operačním systémem Android. Nebude však pro každého, mnoho uživatelů bude mít smůlu.
Loni v říjnu byla představena aplikace Blackmagic Camera pro iPhone, nyní se dočkali i majitelé telefonů s operačním systémem Android. Aplikace je stejně jako u varianty pro iOS zdarma a přináší některé profesionálnější funkce pro natáčení videa. Můžete ovlivňovat snímkovací frekvenci, expoziční úhel (čas závěrky), vyvážení bílé i citlivost ISO. Podporuje natáčení až do rozlišení 8K, funkci zebra, natáčení do H.264 i H.265, horizontální i vertikální video, je zde dokonce funkce horizontálního záznamu při držení telefonu vertikálně, což má zajistit větší utajení natáčení.
 
Blackmagic Camera
 
Podporován je i Blackmagic Cloud Storage, který umožňuje uživatelům spolupráci na projektech v aplikaci DaVinci Resolve. Toto umožňuje automatické sdílení videí na cloud, lze posílat zprávy dalším spolupracovníkům na projektu, aplikace také umožňuje zaslání jiných videí z telefonu (složky DCIM) na cloud, možné je využít zpožděnou synchronizaci (ta se spustí, až bude mít telefon signál), také lze videa zálohovat na počítač a automaticky tím uvolňovat paměť v telefonu. Další funkcí je možnost pořizování proxy záznamu, který se bude používat při práci na projektu. Cloudové služby ale mohou být zpoplatněny. Další nevýhodou aplikace je ale to, že k dispozici je jen pro telefony Samsung a Google Pixel.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.