Používáte některý z modelů fotomobilů?
Používáte některý z modelů fotomobilů?
Poznámka: Pro hlasování je anketa k dispozici na homepage magazínu Digimanie v pravém sloupci.
- Ano, nic jiného k focení nepoužívám
- Ano, ale vlastním také digitální fotoaparát
- Ne, avšak rád bych si do budoucna nějaký pořídil
- Ne, jeho koupi ani do budoucna neplánuji
Poznámka: Pro hlasování je anketa k dispozici na homepage magazínu Digimanie v pravém sloupci.
Tak abychom to rozproudili, já začnu :-) Mám digitální fotoaparát, avšak teď mám nově též HP iPAQ 914c, nevím do jaké míry se dá považovat za fotomobil (3Mpx) nebo spíše fotokomunikátor :) , ale fotky dělá celkem dobré. Největší problém je ale při focení v tmavých prostorách. Odezva na stisk tlačítka by také mohla být trošičku lepší. Ten mobil mám ale chviličku a na momentky je to rozhodně super věcička.
Pro jiné fotky, třeba teď co jsem dělal PFko, používám právě ten digitál - Panasonic Lumix DMC-FZ5. Na svou dobu poměrně dobrý fotoaparát. Dneska už jsou sice lepší, ale mě stále stačí. Je to dobrá věc.
A co vy ostatní?
Pro jiné fotky, třeba teď co jsem dělal PFko, používám právě ten digitál - Panasonic Lumix DMC-FZ5. Na svou dobu poměrně dobrý fotoaparát. Dneska už jsou sice lepší, ale mě stále stačí. Je to dobrá věc.
A co vy ostatní?
Ano, ale vlastním také digitální fotoaparát
Pro vysvetlenou nevim co pod se pod pojmem fotomobil skryva, pro me existuje pouze mobilni telefon a nektere modely /vetsina/ maji i funkci fotoaparatu.
Mam SE p1i je tam nejaky 3mpx fotak a ze bych ho pouzival to teda ne. Vlastne jsem cvaknul jen kdyz byl telefon novej, fotak v telefonu pouvazuji za zbytecnost a kdyby delali i model bez fotoaparatu, ktery by byl o fotoaparat levnejsi okamzite bych ho bral.
Pro vysvetlenou nevim co pod se pod pojmem fotomobil skryva, pro me existuje pouze mobilni telefon a nektere modely /vetsina/ maji i funkci fotoaparatu.
Mam SE p1i je tam nejaky 3mpx fotak a ze bych ho pouzival to teda ne. Vlastne jsem cvaknul jen kdyz byl telefon novej, fotak v telefonu pouvazuji za zbytecnost a kdyby delali i model bez fotoaparatu, ktery by byl o fotoaparat levnejsi okamzite bych ho bral.
Ano, máte pravdu. Mobilní telefon je právě od toho, aby nám umožnil především domluvit se s okolním světem. Jenže ne všichni s sebou například nosíme kompakt (neřku-li dokonce těžkou zrcadlovku) na každém kroku - příležitost k tomu sejmout nádhernou scénu nebo třeba momentku tak nemáme vždy, takovéhle požadavky vznikají většinou zcela nahodile. Zato mobil s sebou nosíme většinou téměř vždy. Proto se podle mě možnost fotit z tohoto zařízení hodí.
Jednou bude fotak v mobilu paradni vec, jenze jeste porad jsou fotky z mobilu pokud je zobrazim na PC, dost hrozne, ne ze by se na to nedalo koukat, fotak v mobilu usel uz dlouhou cestu, fotky jsou samozrejme predevsim o obsahu a ne o forme, ale uz jsem rozmlsanej ze zrcadla.
Je to zkratka jako kdyz budu mit /bohuzel nemam :-( / krasny zluty Lambo a pak presednu do, treba do Octavky. Obe me dovezou a obe to udelaji paradne ale co si budem povidat s Lambem bude ta jizda lepsi :-)
Je to zkratka jako kdyz budu mit /bohuzel nemam :-( / krasny zluty Lambo a pak presednu do, treba do Octavky. Obe me dovezou a obe to udelaji paradne ale co si budem povidat s Lambem bude ta jizda lepsi :-)
Tak jsem dostal na Vánoce můj druhý mobil :-) Nikdy jsem v tomhle ohledu nepotřeboval jít s dobou, takže mi bohatě stačil i ten stávající bez fotoaparátu. Teď už mám Nokii 6124 Classis s 2MPx fotoaparátem, ale těžko říci, zda najde nějaké vážnější využití. Uvidíme časem.
Používám ve výjimečných případech, kdy je třeba něco nečekaně zdokumentovat nebo je lehčí nějaký text vyfotit než si jej pamatovat/opsat.
Můj chytry SE nemá fotoaparát a však znám českou internetovou fotomobilovougalerii kde jsou pěkné fotky pouze z telefonů :) Na momentky je to fajn některé dnes 5 a 8 Mpix fotomobily fotí už pěkně a mají i dokonce xennový blesk. Ale i kompakt za 2500kč bude fotit minimálně stejně dobře jako mobil s fotoaparátem za 10 000kč. Dřív než bude pořádný mobil s foťákem dokčáme se foťáků pomocí kterých se dovoláme jako z mobilu :)