Jaké scény nejčastěji fotíte?
Jaké scény nejčastěji fotíte?
Poznámka: Pro hlasování je anketa k dispozici na homepage magazínu Digimanie v pravém sloupci.
- Akty
- Architekturu
- Makro
- Portréty
- Produktové fotografie
- Přírodu
- Reportáže
- Sport
Poznámka: Pro hlasování je anketa k dispozici na homepage magazínu Digimanie v pravém sloupci.
Mám rád makro, takové to kompaktní :-) Tedy snímky z pokročilých kompaktů, které jsou schopny ostřit od centimetru a podobně.
Hmmmm, premyslim, premyslim, ale fakt nevim, zatim mam rad a fotim asi vsechno, krome makra, protoze na nej nemam zadne sklo.
Je asi zbytečné zde uvádět, že nejčastěji fotím makro :hmm. Chystám se ale na širší záběr přírody vč. krajiny ale zatím na to nemám sklo (+polarizák). Nemohu se nějak rozhodnout mezi Tokina 11-16/2,8 nebo Tokina 12-24/4. První má o chloupek lepší optické vlastnosti vč. vynikající světelnosti, druhá zase větší zoom rozsah :notsure... Asi si hodím korunou:idea. Jinak nepohrdnu žádným motivem, kerý mě nějak zaujme.
[quote=Milan Šurkala;984]Mám rád makro, takové to kompaktní :-) Tedy snímky z pokročilých kompaktů, které jsou schopny ostřit od centimetru a podobně.[/quote]
Co to vidí oko moje??? Co je pokročilého na schopnosti ostřit od 1 centimetru, když je to v praxi nepoužitelné?
Co to vidí oko moje??? Co je pokročilého na schopnosti ostřit od 1 centimetru, když je to v praxi nepoužitelné?
[QUOTE=RTeo;1011]Co to vidí oko moje??? Co je pokročilého na schopnosti ostřit od 1 centimetru, když je to v praxi nepoužitelné?[/QUOTE]
Pokud se najde rozumný úhel, kdy si člověk nestíní, tak se s tím dají udělat na kompakt poměrně zajímavé fotografie. Neříkám, že to má na makra, která si lze dovolit se zrcadlovkou. Ale když testuji "pokročilejší" kompakty, které toto nabízí, většinou se s tím dost vyblbnu :-)
Pokud se najde rozumný úhel, kdy si člověk nestíní, tak se s tím dají udělat na kompakt poměrně zajímavé fotografie. Neříkám, že to má na makra, která si lze dovolit se zrcadlovkou. Ale když testuji "pokročilejší" kompakty, které toto nabízí, většinou se s tím dost vyblbnu :-)
[quote=Milan Šurkala;1012]Pokud se najde rozumný úhel, kdy si člověk nestíní, tak se s tím dají udělat na kompakt poměrně zajímavé fotografie. Neříkám, že to má na makra, která si lze dovolit se zrcadlovkou. Ale když testuji "pokročilejší" kompakty, které toto nabízí, většinou se s tím dost vyblbnu :-)[/quote]
...Tak to tedy smekám, já bych na to asi neměl nervy. Už vidím, jak si např. v přírodě domlouvám pózy s hmyzími modelkami. :p A taky by mě zajímalo, jakého měřítka zvětšení se tímto dá dosáhnout - což je podstatný údaj pro makro narozdíl od snímací vzdálenosti. :notsure
...Tak to tedy smekám, já bych na to asi neměl nervy. Už vidím, jak si např. v přírodě domlouvám pózy s hmyzími modelkami. :p A taky by mě zajímalo, jakého měřítka zvětšení se tímto dá dosáhnout - což je podstatný údaj pro makro narozdíl od snímací vzdálenosti. :notsure
[QUOTE=RTeo;1013]...Tak to tedy smekám, já bych na to asi neměl nervy. Už vidím, jak si např. v přírodě domlouvám pózy s hmyzími modelkami. :p A taky by mě zajímalo, jakého měřítka zvětšení se tímto dá dosáhnout - což je podstatný údaj pro makro narozdíl od snímací vzdálenosti. :notsure[/QUOTE]
No hmyz s tím fakt fotit nejde, o to jsem se raději ani nepokoušel :-) To platí pro statické objekty, třeba mech vypadá docela fajn. Třeba tady ten mech (https://www.digimanie.cz/recenze-finepix-s8100fd-maji-se-ostatni-ultrazoomy-bat/2222-5), na téže stránce také ta poslední fotka chodníku. Takové věci mám na mysli.
No hmyz s tím fakt fotit nejde, o to jsem se raději ani nepokoušel :-) To platí pro statické objekty, třeba mech vypadá docela fajn. Třeba tady ten mech (https://www.digimanie.cz/recenze-finepix-s8100fd-maji-se-ostatni-ultrazoomy-bat/2222-5), na téže stránce také ta poslední fotka chodníku. Takové věci mám na mysli.