hodnocení mého výběru :)
zdravím všechny zkušené :D tak už asi 3 měsíce prohlížím a vybírám a už mám jasno.. potřebuji ale vědět zda jsem si zvolil správně. stačí když mi budete psát jako hodnocení výběru čísla od 1 do 10 s tím že 10 je nejlepší..
JSem rozhodnutý pro nikon D5100 se základem 18-105 AF-S DX VR... k tomu objektiv NIKKOR 35mm F1.8 AF-S DX nebo NIKKOR 50mm F1.8G AF-S.. ještě nevím který mi bude víc vyhovovat.. a proto, že nevím jak moc kreativní fotky s tím 5100 půjdou dělat přikoupím ještě infračervené filtry (černý a červený) ať si můžu vyhrát :) jo a ještě stativ ale ten ještě musím vybrat :) pro začínajcího nadšeného fotografa který chce fotit všechno a všude, uspokojí tahle sestava mé potřeby dělat hezké a ostré fotky? :D
JSem rozhodnutý pro nikon D5100 se základem 18-105 AF-S DX VR... k tomu objektiv NIKKOR 35mm F1.8 AF-S DX nebo NIKKOR 50mm F1.8G AF-S.. ještě nevím který mi bude víc vyhovovat.. a proto, že nevím jak moc kreativní fotky s tím 5100 půjdou dělat přikoupím ještě infračervené filtry (černý a červený) ať si můžu vyhrát :) jo a ještě stativ ale ten ještě musím vybrat :) pro začínajcího nadšeného fotografa který chce fotit všechno a všude, uspokojí tahle sestava mé potřeby dělat hezké a ostré fotky? :D
Proč ne - s tím se dá vyhrát. 35/1.8 je praktičtější, pokud tu padesátku teda neplánuješ jen na portréty, s pětatřicítkou se líp pracuje i v interiérech (já třeba mám oba (padesátku tedy 1.4), každý používám za jiným účelem). Stativ vybírat obezřetně, dostatečně kvalitní a nešetřit, aby byl dost stabilní a odolný. A ty filtry bych zatím nechal v obchodě, dokud nebudeš jednoznačně vědět jestli ti opravdu k nečemu budou s tímhle vybavením. Výběr to není špatný.
...asi bych šel do té pětatřicítky,jelikož co jí mám tak padesátku jsem nepoužil...a je určitě kompaktnější...
a ty infra filtry myslite že bych u tohodle zrcadla nevyužil? jako že bych potřeboval lepši tělo na to?