Ocenili byste u nás články o fotomobilech?
Ocenili byste u nás články o fotomobilech?
- Ano - odborné testy i teoretické články
- Ano - pouze testy, teorie mě nezajímá
- Ano - pouze teorii, testy mě nezajímají
- Ne - na Digimanii fotomobily nemají místo
- Já ne, ale na Digimanii by se objevit měly
Vzhledem k tomu, že dnes u fotomobilů jde nastavit i vyvážení bílé a spoustu dalších věcí, byl bych pro. Nicméně na druhou stranu si myslím, že fotografické vlastnosti nebudou až tak dominantním prvkem pro volbu daného fotomobilu. I když kdo ví, některé prvky (třeba optický zoom) by i mohly.
Kvalita fotenia mobilov sa zvysuje, a cim dalej tym viac ludi zacina pouzivat mobily ako svoje hlavne alebo vedlajsie fotaky. Preto by aj mna celkom zaujimala nejaka podrobna analyza - recenzia, ktora by komplexne zhodnotila fotograficke moznosti konkretnych typov mobilov. Teoriu specialne na mobily asi netreba, co sa tyka samotneho fotenia, je rovnaka ako u normalnych fotakov.
To záleží na tom, jak moc to na Digimanii s fotografováním myslíte vážně a jakou ketegorii fotografů hodláte zaujmout...
Osobně by mne takovýto balast od Digimanie odrazoval. Zajímám se o vyspělou fototechniku a na hračky nejsem zvědavý.
To je můj nesmělý názor... :cool:
Určitě se však najde řada lidí, kterým to vadit nebude.
Osobně by mne takovýto balast od Digimanie odrazoval. Zajímám se o vyspělou fototechniku a na hračky nejsem zvědavý.
Určitě se však najde řada lidí, kterým to vadit nebude.
[QUOTE=RTeo;2079]To záleží na tom, jak moc to na Digimanii s fotografováním myslíte vážně a jakou ketegorii fotografů hodláte zaujmout...
Určitě se však najde řada lidí, kterým to vadit nebude.[/QUOTE]
Zejména bych se nezabýval hračkami od Nikonu, protože Mamiya a Hasselblad Rulez :D:D:D
Určitě se však najde řada lidí, kterým to vadit nebude.[/QUOTE]
Zejména bych se nezabýval hračkami od Nikonu, protože Mamiya a Hasselblad Rulez :D:D:D
[QUOTE=RTeo;2079]To záleží na tom, jak moc to na Digimanii s fotografováním myslíte vážně a jakou ketegorii fotografů hodláte zaujmout...[/QUOTE]
Samozřejmě to myslíme hooodně vážně ;) Nicméně, tyto "hračky" jsou dnes poměrně hodně oblíbené, už třeba jen tím, že je má člověk téměř vždy u sebe, což se mnohdy o kompaktech nebo jiných přístrojích říci nedá. Hodně lidí také preferuje fotomobily před klasickými fotoaparáty - viz například naše nedávná víkendová diskuze.
Samozřejmě to myslíme hooodně vážně ;) Nicméně, tyto "hračky" jsou dnes poměrně hodně oblíbené, už třeba jen tím, že je má člověk téměř vždy u sebe, což se mnohdy o kompaktech nebo jiných přístrojích říci nedá. Hodně lidí také preferuje fotomobily před klasickými fotoaparáty - viz například naše nedávná víkendová diskuze.
[QUOTE=Filcka;2082]Zejména bych se nezabýval hračkami od Nikonu, protože Mamiya a Hasselblad Rulez :D:D:D[/QUOTE]
:D No nedokážu si představit, že bych např. testoval fotoaparát za 300 tisíc :D
:D No nedokážu si představit, že bych např. testoval fotoaparát za 300 tisíc :D
A proč ne?
Já bych ho hlavně nesvěřoval busymu, ještě by to dopadlo jako tady... https://www.digimanie.cz/galerie/showimage.php?i=658
:D
Já bych ho hlavně nesvěřoval busymu, ještě by to dopadlo jako tady... https://www.digimanie.cz/galerie/showimage.php?i=658
:D
OT: To by mohla být nová série článků: Postav a spájej si svůj fotoaparát :D Respektive, rozlož ho a zkus jestli ho dáš zpátky do původního stavu :D
To není nejmenší problém :-)
Jinak, mít svůj fotoaparát a mít zapůjčený, je o něčem jiném. O ten zapůjčeným mám třikrát tak větší strach než o svůj. Takže s tím Hasslebladem by to bylo, jako bych měl vlastní fotoaparát za milion. Dej pokoj :-)
Jinak, mít svůj fotoaparát a mít zapůjčený, je o něčem jiném. O ten zapůjčeným mám třikrát tak větší strach než o svůj. Takže s tím Hasslebladem by to bylo, jako bych měl vlastní fotoaparát za milion. Dej pokoj :-)
Este si pametam cenniky, kde sa pri Canon EOS 1Ds pisalo 480 tisic korun... Ale keby mi ho niekto dal s tym, ze mu nefunguje, nevahal by som ani chvilku a rozobral by som aj ten :-)
[QUOTE=Milan Šurkala;2089]
Jinak, mít svůj fotoaparát a mít zapůjčený, je o něčem jiném. O ten zapůjčeným mám třikrát tak větší strach než o svůj. Takže s tím Hasslebladem by to bylo, jako bych měl vlastní fotoaparát za milion. Dej pokoj :-)[/QUOTE]
Jednak si myslím, že by přístroj byl pojištěn, druhak by to byla svým způsobem prestižní recenze :p
[QUOTE=busy;2090]Este si pametam cenniky, kde sa pri Canon EOS 1Ds pisalo 480 tisic korun... Ale keby mi ho niekto dal s tym, ze mu nefunguje, nevahal by som ani chvilku a rozobral by som aj ten :-)[/QUOTE]
Nesmíš hned všechno testovat šroubovákem... :D
Jinak, mít svůj fotoaparát a mít zapůjčený, je o něčem jiném. O ten zapůjčeným mám třikrát tak větší strach než o svůj. Takže s tím Hasslebladem by to bylo, jako bych měl vlastní fotoaparát za milion. Dej pokoj :-)[/QUOTE]
Jednak si myslím, že by přístroj byl pojištěn, druhak by to byla svým způsobem prestižní recenze :p
[QUOTE=busy;2090]Este si pametam cenniky, kde sa pri Canon EOS 1Ds pisalo 480 tisic korun... Ale keby mi ho niekto dal s tym, ze mu nefunguje, nevahal by som ani chvilku a rozobral by som aj ten :-)[/QUOTE]
Nesmíš hned všechno testovat šroubovákem... :D
Souhlasím s RTeo, záleží koho chcete oslovit.
Fotomobil je hlavně stejně mobil, lidé s fotomobili se o fotografování jako řekněme "umění a techniku" moc nezajímají a navíc ty co to trochu zajímá se už se združují jinde na mobil serverech. Recenzim fotomobilů bych se vyhnul. Možná snad co by nebylo špatné, jedenou za dva měsíce vzít deset fotomobilů nafotit s nima to samé, porovnat funkce, kvalitu vystupu atd... Prostě takový souhrn funkcí a kvalit daných strojů.
Fotomobil je hlavně stejně mobil, lidé s fotomobili se o fotografování jako řekněme "umění a techniku" moc nezajímají a navíc ty co to trochu zajímá se už se združují jinde na mobil serverech. Recenzim fotomobilů bych se vyhnul. Možná snad co by nebylo špatné, jedenou za dva měsíce vzít deset fotomobilů nafotit s nima to samé, porovnat funkce, kvalitu vystupu atd... Prostě takový souhrn funkcí a kvalit daných strojů.