Blesk Vivitar 3500
Ahoj.ma, nekdo zkusenost s manualnim bleskem Vivitar 3500 a pokud mozno, s pouzitim na digitalni zrcadlovce. Diky Jirka
Podle http://www.botzilla.com/photo/strobeVolts.html má na spínacím kontaktu malé napětí, neměl by být problém. Uvádí se, že DSLR snesou napětí do 25 V, Nikony údajně až 80V. Bez záruky.
ja pred casem koupil levny Vivitar SF-4000,zkousel jsem ho pulden a ulozil do krabice s nazvem expedice odpad. nehodil se k nicemu pro mne vhodnemu a tri dny nato jsem objednal levny, ale 2x drazsi YONGNUO 560-II. ale ten je uz nekde jinde a je vcelku "dobry." baterie 4x tuzkova vsak nemaji dlouhou zivotnost,ale jako zablesk k destniku tahle kombinace vystaci a brzo prikoupim dalsi. jsem olympusak a original olympus FL-36R me stal 6x vice a nejakych obvzlastnich svetelnych rozdilu odpovidajicich rozdilu v cene neni vidno. Takze za sebe jsem jen chtel rict,ze Vivitar ne.ale radeji trosku pridat a koupit no name treba ten Yongnuo. Bez problemu funguje i na Nikonu 300s.
Mam Nikon D3100.takze by to mohl pobrat.diky za odkaz. Jirka
---------- Doplněno v 09:08 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 09:03 ----------
[QUOTE=ewing;30609]ja pred casem koupil levny Vivitar SF-4000,zkousel jsem ho pulden a ulozil do krabice s nazvem expedice odpad. nehodil se k nicemu pro mne vhodnemu a tri dny nato jsem objednal levny, ale 2x drazsi YONGNUO 560-II. ale ten je uz nekde jinde a je vcelku "dobry." baterie 4x tuzkova vsak nemaji dlouhou zivotnost,ale jako zablesk k destniku tahle kombinace vystaci a brzo prikoupim dalsi. jsem olympusak a original olympus FL-36R me stal 6x vice a nejakych obvzlastnich svetelnych rozdilu odpovidajicich rozdilu v cene neni vidno. Takze za sebe jsem jen chtel rict,ze Vivitar ne.ale radeji trosku pridat a koupit no name treba ten Yongnuo. Bez problemu funguje i na Nikonu 300s.[/QUOTE]
Mne ho privezl synovec. Sam bych si ho nekoupil. Tento je jen na 2 tuzkovy baterie,takze vydrz asi minimalni,ze? Slo mi hlavne o napeti,aby mi to nevypalilo Nikona D3100. Diky za odpoved.Jirka
---------- Doplněno v 09:08 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 09:03 ----------
[QUOTE=ewing;30609]ja pred casem koupil levny Vivitar SF-4000,zkousel jsem ho pulden a ulozil do krabice s nazvem expedice odpad. nehodil se k nicemu pro mne vhodnemu a tri dny nato jsem objednal levny, ale 2x drazsi YONGNUO 560-II. ale ten je uz nekde jinde a je vcelku "dobry." baterie 4x tuzkova vsak nemaji dlouhou zivotnost,ale jako zablesk k destniku tahle kombinace vystaci a brzo prikoupim dalsi. jsem olympusak a original olympus FL-36R me stal 6x vice a nejakych obvzlastnich svetelnych rozdilu odpovidajicich rozdilu v cene neni vidno. Takze za sebe jsem jen chtel rict,ze Vivitar ne.ale radeji trosku pridat a koupit no name treba ten Yongnuo. Bez problemu funguje i na Nikonu 300s.[/QUOTE]
Mne ho privezl synovec. Sam bych si ho nekoupil. Tento je jen na 2 tuzkovy baterie,takze vydrz asi minimalni,ze? Slo mi hlavne o napeti,aby mi to nevypalilo Nikona D3100. Diky za odpoved.Jirka