Metz AF-50
Prosim vas mam problem, zniceho nic mi zacalo na blesku u zoomu ukazovat ER a porat to blika, nejde to nastavit , ani sila toho blesku nejde nastavit a kdyz fotim v TTL tak to sice bleskne ale fotka je uplne tmava,co s tim je? nevyzna se nekdo? Asi kaput? dekuji za kazdou radu :)
A to jsem si chtěl kupovat teď Metz 44.
Er bude error.
Co jsem se dočetl na internetu, tak se asi zasekl zoom. Má se do hlavy zkusit vrazit pohlavek (JEMNĚ!) a třeba se odsekne.
Další rada. Blesk dát do módu "SL" pak "Channel 1 Flash" a mělo by dojít k resetu. Moc tomu nerozumím, protože zatím blesk nevlastním. Třeba to pomůže.
Er bude error.
Co jsem se dočetl na internetu, tak se asi zasekl zoom. Má se do hlavy zkusit vrazit pohlavek (JEMNĚ!) a třeba se odsekne.
Další rada. Blesk dát do módu "SL" pak "Channel 1 Flash" a mělo by dojít k resetu. Moc tomu nerozumím, protože zatím blesk nevlastním. Třeba to pomůže.
Ještě jedna rada. Je nutné mít nabyté plně baterie. U dodělávajících baterií už to nemusím mít sílu ten blesk utáhnout.
Dekuji , no vyzkousim,nic jineho mi nezbyde,zjistila jsem ze se me oprava tady nevyplati. Jinak mam jeste tenhle blesk Yongnuo a velika spokojenost,navic ta cena je bezkonkurencni http://www.amazon.de/Yongnuo-YN-560-Speedlite-Blitzger%C3%A4t-Kamera/dp/B0079M711S/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1408438108&sr=8-2&keywords=blitz+yongnuo
Dej mu pár pohlavků, třeba se mu rozbleskne. :) A napiš jak to dopadlo, protože asi budu kupovat taky Metz :).
Ten Yongnuo vypadá snad ještě líp s tou cenou, ale zase asi neumí to TTL. Budu si to muset trochu nastudovat.
Tak se mu norozblesklo,ono celej ten displej blbne, nejde uz nastavit nic, furt to nejak skace vsechno,takze jsem se smirila s tim ze poleti :/ mela jsem ho dva roky , ty Yongnua mam dva a jsou fakt super, TTL sice nema ale tak to mi nijak nevadi , vetsinou je pouzvam na "studiove" foceni a to uz mam vse predem nastavene :)