Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Sony RX 100 - obrazová kvalita

kultus (1295)|23.10.2014 10:35
No u mne taky tusim sviti jen autoISO a az po namacknuti spouste se ukaze ISO zvolene automatikou. Pri iISO dokonce ani nevidim co automat navolil, proto to nepouzivam a ani uprimne nevim k cemu tyhle kravinky jsou. Zrejme aby meli lidi co nepouzivaji manualni rezimy lepsi pocit, ze ten inteligentni automat zvoli uplne nejlepsi nastaveni :) Stejne jako iZoom, budu mit misto 400mm (35mm) az 800mm, jenze vyrez 5Mpx :rolleyes: asi jen pro ty lenivce co se jim s tim nechce hrat...z RAWu si totizto udelam takovych 800mm jak vino...sry za OT
santilub (10)|22.12.2014 07:37
Zdravím všechny.
Možná by bylo celkem dost rozumné si trochu počíst a nastudovat souvislosti mezi velikostí čipu,expozičním časem,clonový číslem a hloubkou ostrosti.Potom by se některým kolegům dost ulehčil život a přestali by se trápit.Nic ve zlém,ale někteří přispívající na mne působí dojmem,že o dané problematice moc nevědí.
IvanGS (128)|22.12.2014 08:27
Santilub - netrápím se, učím se, spoustu věcí ještě nechápu a jsem hladový po informacích od zkušených. Tvůj příspěvek mi ale nic nového nepřinesl, máš něco konkrétného k RX100?
santilub (10)|22.12.2014 09:43
IvanGS : k RX100 nemám nic,neb mám RX100M3.Můj předchozí příspěvek se týkal všeobecných vědomostí a znalostí.A to,myslím,je rada celkem dost dobrá.Protože pokud nemáš v těchto souvislostech jasno,těžká cesta před tebou.Jak napsal jeden kolega výše,píši to poněkud drsně,ale bohužel,je to tak.
O něco výše píšeš,že fotíš převážně v P,tam toho moc neovlivníš.Jsi hladový po informacích.....to je super......Zapomeň na to,co ti umožňuje kolečko s režimy.Zapomeň na všechny programy,mimo A S M.To je pro tebe ta pravá škola.Fotím už fakt dost dlouho a malinko o tom vím.Ne moc,jen trochu.Fotím z 95% s prioritou clony.Proto,že chci mít kontrolu nad hloubkou ostrosti.Zbylá 4% v S a M.Ostatní fičury v tom zbývajícím 1%.Nemám moc rád,když si foťák dělá,co chce...A abych byl úplně přesný,tak jsem v poslední době prubnul i video.Měl jsem A6000,mám RX100M3 a 7R.Aparáty,které jsem měl před tím (A2,KM7D,A700,A900) video neuměly.A musím říci,že mi to ani nevadí,neb jsem spíš fotoamatér,než videoamatér.....
Foť,foť,foť.Přemýšlej o záběru,přemýšlej jak co udělat,nastavit aby byl výsledek co nejlepší.Prohlížej si svoje fotky.V klidu,nepospíchej.Vracej se k nim,koukej na exify,přemýšlej,proč jsi na daný záběr zvolil takové nastavení a ne jiné.M3 umožňuje naprostou kontrolu nad nastavením hodnot,to je obrovská výhoda.Tak ji využij ve svůj prospěch
Mohu tě uklidnit,že máš před sebou velmi zajímavou a krásnou cestu.Aspoň já si jí už 48 let užívám a jsem rád,že mne můj dědeček kdysi vzal za ruku a ta tu cestu mne vzal s sebou.
IvanGS (128)|22.12.2014 12:51
Santilub - no, mně je 54 roků, první foto jsem udělal v r.1964 s Flexaretou na krku, ale s "lepšími" moderními fotoaparáty jsem téměř na začátku...:-). A taky mám RX100III...:-). A jako hlavní foťák Sony Alpha A77II, kde používám výhradně režimy A,S,M (mimochodem, v sobotu jsem laboroval se psem na cvičáku, fotoaparátem na stativu a režimem M, výsledek sice neuspokojivý, ale vím kde byla chyba, takže bude další pokus). S RX fotím většinou "rychlé" fotky, obvykle v P a nebo když mne něco zaujme a A77II není po ruce, pak i jiné režimy. O věcech a souvislostech přemýšlím možná až příliš a souvislost mezi clonou, časem, HO, ohniskovou vzdáleností a vzdáleností, ze které fotím, celkem chápu, když si nejsem jistý a záleží na tom, neváhám použít kalkulátor HO pro konkrétní podmínky. Přiznám, že do souvislostí s velikostí snímače jsem zatím moc nepronikl.
Jinak s Tebou souhlasím, focení je radost, i když velké ambice nemám, mé hlavní koníčky jsou jiné.
romana51 (311)|22.12.2014 15:22
IvanGS - tedy klobouk dolů, rok 2014 - 54 = r.1960, když jsi ve 4 letech fotil Flexaretou, to je tedy výkon. Já ve 4 letech (to bylo za války, tedy 2.světové) uměl tak akorát jezdit na koloběžce! Kdo umí, ten umí! :eek:
IvanGS (128)|22.12.2014 16:31
romana51 - ale kulový, neuměl jsem nic, ale v jednom z rodinných alb jsem našel foto z té doby, jak stojím s rádiovkou na hlavě, Flexaretou na krku a důležitě do foťáku koukám:-). Předpokládám, že jsem tehdy i zmáčknul spoušť. Focení si pamatuju od doby, kdy mi bylo asi 16, mám z té doby fotky z tehdejších nejlevnějších kompaktů a z doby o něco pozdější mám už fotky, co jsem dělal po nocích v koupelně u zvětšováku. Posledních 15 let jsem ale cvakal od boku levnými kompakty, takže teď znovu začínám. To je ale mimo téma, omlouvám se.
IvanGS (128)|23.12.2014 09:22
Pěkné, mít takového prcka v kapse je k nezaplacení:-).
joeh (3352)|23.12.2014 17:07
santilub - zamrzlá krása, perfektné, to som ešte nevidel...