Foťák s 4K videom F1.0
[QUOTE=kolyy;43617]Čo sa Ti nezdá? [/QUOTE]
- ty si už videl prezentačné demo od nejakého výrobcu, ktoré by odhalilo slabiny ? Demo nerieš...
- ty si už videl prezentačné demo od nejakého výrobcu, ktoré by odhalilo slabiny ? Demo nerieš...
Demo samozrejme neukazuje slabiny foťáku. Viac než jasne však ukazuje, že je použiteľný ako 4K kamera. Video, ktorý si tu dal Ty poukazuje na niektoré špecifické slabiny, to áno. Nič však nehovorí o celkovej použiteľnosti.
joeh - aby sme si rozumeli, príde mi veľmi užitočné na fóre rozoberať slabiny foťákov, najmä ak sú to skúsenosti užívateľov. Jednak aby sa kupujúci lepšie vedeli rozhodnúť a potom aby majitelia našli spôsoby ako slabiny obchádzať.
Ty však dookola rozoberáš slabiny prístrojov iba od jednej značky, Panasonicu, ktorý sám nevlastníš a možno si ani nevyskúšal. Dávaš tu dookola odkazy a videá, pričom často ani nevieš čo sa tam deje, keďže nemáš s tým foťákom skúsenosti. Ty sám vlastníš A6300, ale o ňom nepíšeš nič iba ódy, akoby ten foťák nemal nijaké slabiny. Pričom to nie je ani náhodou pravda. Nechcel som to tu rozoberať, aby som tu neprilieval olej do ohňa, ale A6300 som si pred časom skúsil a môj dojem bol značne rozpačitý, najmä z autofokusu (foto). Vôbec mi neprišlo, že ten foťák a tá cenovka spolu nejako korelujú. Samozrejme, krátka skúsenosť môže zavádzajúca. Takže objektívne informácie od Teba, ako užívateľa, by mi prišli omnoho hodnotnejšie ako neustále rozoberanie AF vo videu pri Panasonicu. Je pomalý, už sme si to vyjasnili.
Ty však dookola rozoberáš slabiny prístrojov iba od jednej značky, Panasonicu, ktorý sám nevlastníš a možno si ani nevyskúšal. Dávaš tu dookola odkazy a videá, pričom často ani nevieš čo sa tam deje, keďže nemáš s tým foťákom skúsenosti. Ty sám vlastníš A6300, ale o ňom nepíšeš nič iba ódy, akoby ten foťák nemal nijaké slabiny. Pričom to nie je ani náhodou pravda. Nechcel som to tu rozoberať, aby som tu neprilieval olej do ohňa, ale A6300 som si pred časom skúsil a môj dojem bol značne rozpačitý, najmä z autofokusu (foto). Vôbec mi neprišlo, že ten foťák a tá cenovka spolu nejako korelujú. Samozrejme, krátka skúsenosť môže zavádzajúca. Takže objektívne informácie od Teba, ako užívateľa, by mi prišli omnoho hodnotnejšie ako neustále rozoberanie AF vo videu pri Panasonicu. Je pomalý, už sme si to vyjasnili.
[QUOTE=kolyy;43625]Ty sám vlastníš A6300, ale o ňom nepíšeš nič iba ódy, akoby ten foťák nemal nijaké slabiny.[/QUOTE]
- poďme na to... a sám dobre vieš, že Panasonic som mal vážne v merku, až vlastnosti prístroja ma prinútili priplatit za Sony a že je to dobré rozhodnutie o tom nepochybuj.
- poďme na to... a sám dobre vieš, že Panasonic som mal vážne v merku, až vlastnosti prístroja ma prinútili priplatit za Sony a že je to dobré rozhodnutie o tom nepochybuj.
[QUOTE=kolyy;43625]A6300 som si pred časom skúsil a môj dojem bol značne rozpačitý, najmä z autofokusu (foto)[/QUOTE]
- s akým objektívom si to skúšal ?
- s akým objektívom si to skúšal ?
Bol tam nasadený FE 35/2.8. Samozrejme, objektív je jedna z vecí, ktoré treba pri hodnotení zohľadniť a neviem kde stojí tento. Najviac ma prekvapila nie tak celková rýchlosť, tú ťažko kvôli objektívu hodnotiť, ale chovanie AF, ktoré pri AF-S poukazovalo na značné využívanie detekcie kontrastu (prekmyt a zapulzovanie). Nebolo to vyložene pomalé, ale iba zhruba na úrovni Canonu G7X II, ktorý som si tiež skúsil. Pri AF-C to fungovalo fázovo, ale vadilo mi veľmi citeľné oneskorenie, kým to zareagovalo a začalo preostrovať. Samotné preostrovanie bolo pekné, až strojovo presné. Možno sa to dá nejako nastaviť, ale prvý pocit bol rozpačitý, som zvyknutý na iný štandard v pohotovosti prístroja a odozve na získanie prvej fotky (AF-S aj AF-C). Všetko v interiérových podmienkach dobre osvetlenej predajne.
[QUOTE=kolyy;43629]Nebolo to vyložene pomalé, ale iba zhruba na úrovni Canonu G7X II, ktorý som si tiež skúsil. Pri AF-C to fungovalo fázovo, ale vadilo mi veľmi citeľné oneskorenie, kým to zareagovalo a začalo preostrovať. Samotné preostrovanie bolo pekné, až strojovo presné.[/QUOTE]
- menovaný objektív nemám, ale je to zvláštne. Nastavenie AF si skontroloval ? Dá sa nastaviť rýchlosť AF na : pomalá-normálna-rýchla + citlivosť AF vysoká-normálna.
- menovaný objektív nemám, ale je to zvláštne. Nastavenie AF si skontroloval ? Dá sa nastaviť rýchlosť AF na : pomalá-normálna-rýchla + citlivosť AF vysoká-normálna.
Nemal som príliš čas hrabať sa v Sony-menu, takže neviem, preto ani nevyvodzujem nejaké hlboké závery. Aký vplyv majú podľa Tvojich skúseností tieto nastavenia? Na tú "rýchlosť AF" si spomínam z A6000, mám pocit, že to s rýchlym nastavením ostrilo svižnejšie, ale na úkor úplnej presnosti.
[QUOTE=kolyy;43631]Na tú "rýchlosť AF" si spomínam z A6000, mám pocit, že to s rýchlym nastavením ostrilo svižnejšie, ale na úkor úplnej presnosti.[/QUOTE]
- to pravdepodobne myslíš inú funkciu - nastavenie priority AF. Dá sa nastaviť separátne AF-S i AF-C s možnosťou priority zaostrenia, spúšte a vyvážený.
- to pravdepodobne myslíš inú funkciu - nastavenie priority AF. Dá sa nastaviť separátne AF-S i AF-C s možnosťou priority zaostrenia, spúšte a vyvážený.
Aha, tak podľa manuálu tá rýchlosť a citlivosť AF sa týka iba videa. Pri A6000 to bol asi nejaký placebo efekt ;)
---------- Doplněno v 19:25 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 19:21 ----------
[QUOTE=joeh;43632]- to pravdepodobne myslíš inú funkciu - nastavenie priority AF. Dá sa nastaviť separátne AF-S i AF-C s možnosťou priority zaostrenia, spúšte a vyvážený.[/QUOTE]
Nie nie, myslim rýchlosť AF ("AF drive speed"). Ale ako to vidím v manuále pre A6000 aj A6300, ide o známe nastavovanie rýchlosti prechodov pri videu. Extrémne užitočná vec, ale netýka sa fotenia.
---------- Doplněno v 19:25 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 19:21 ----------
[QUOTE=joeh;43632]- to pravdepodobne myslíš inú funkciu - nastavenie priority AF. Dá sa nastaviť separátne AF-S i AF-C s možnosťou priority zaostrenia, spúšte a vyvážený.[/QUOTE]
Nie nie, myslim rýchlosť AF ("AF drive speed"). Ale ako to vidím v manuále pre A6000 aj A6300, ide o známe nastavovanie rýchlosti prechodov pri videu. Extrémne užitočná vec, ale netýka sa fotenia.
Aby som to teda uzavrel, nezdá sa, že by to šlo nejako ovplyvniť, a to čo som videl zrejme nebolo len blbé nastavenie foťáku. Bol by som zvedavý na porovnanie A6000 vs A6300 v interiéri, keďže A6000 dosť vážne spomaľuje za slabšieho svetla.
[QUOTE=kolyy;43634]Bol by som zvedavý na porovnanie A6000 vs A6300 v interiéri, keďže A6000 dosť vážne spomaľuje za slabšieho svetla.[/QUOTE]
- také porovnanie nemám, ale každopádne fázové ostrenie pracuje až do clony F13, vyššie nastupuje kontrast :
- také porovnanie nemám, ale každopádne fázové ostrenie pracuje až do clony F13, vyššie nastupuje kontrast :
- ešte mám jeden dotaz na obrazové profily u Panasonicu - je pravda, že sa rozhodli spoplatňovať V-log za 100 EUR ?
[QUOTE=kolyy;43634]Bol by som zvedavý na porovnanie A6000 vs A6300 v interiéri, keďže A6000 dosť vážne spomaľuje za slabšieho svetla.[/QUOTE]
- je to tak, A6300 je proti A6000 podstatne rýchlejšia mašina :
- je to tak, A6300 je proti A6000 podstatne rýchlejšia mašina :
[QUOTE=joeh;43636]- ešte mám jeden dotaz na obrazové profily u Panasonicu - je pravda, že sa rozhodli spoplatňovať V-log za 100 EUR ?[/QUOTE]
V-Log L je dostupný iba pre GH4, od uvedenia je za príplatok 100€. V cene je vo verzii GH4R. Pre G80 sú k dispozícii menej agresívne profily Cinelike-D a Cinelike-V. Dá sa argumentovať, že pre V-Log L už človek naozaj potrebuje ten 10bit výstup, ale ľudia si ho želajú aj pre bežné 8 bit modely. Nemám s tým skúsenosti, takže to neviem to posúdiť.
V-Log L je dostupný iba pre GH4, od uvedenia je za príplatok 100€. V cene je vo verzii GH4R. Pre G80 sú k dispozícii menej agresívne profily Cinelike-D a Cinelike-V. Dá sa argumentovať, že pre V-Log L už človek naozaj potrebuje ten 10bit výstup, ale ľudia si ho želajú aj pre bežné 8 bit modely. Nemám s tým skúsenosti, takže to neviem to posúdiť.
[QUOTE=joeh;43638]- je to tak, A6300 je proti A6000 podstatne rýchlejšia mašina :[/QUOTE]
Tu by som si dal pozor, toto je len test preostrovania vo videu, ktoré je práve dané tým nastavením rýchlosti AF. Povedal by som, že človek v drvivej väčšine situácií ani nechce tak rýchle preostrovanie ako predvádza v tomto videu A6300, pôsobí to umelo a strojovo rýchlo, prechody sú drsné. Tipol by som si, že oba foťáky boli len nastavené na inú rýchlosť AF vo videu. Pri fotení je to o niečom inom, to čo je na videu by bolo pre foto veľmi pomalé.
Inak pre vysvetlenie mojich skúseností vyššie - ako poznám A6000 a čo som videl pri odskúšaní A6300, tak pri AF-S sa chová AF úplne inak ako pri tomto videu. Vo videu je jasne vidieť fázové ostrenie v praxi - jednoznačné a strojové, bez akéhokoľvek zaváhania či prekmytu. Ale pri fotení v AF-S som videl jednoznačné prepulzovanie sem a tam. Druhá vec, ktorú som popisoval, však na tomto videu presne je - pri fotení s AF-C som videl presne rovnaké váhanie ako v tomto videu. Keď sa posunie AF bod, v tomto prípade zrejme automatika niekde okolo stredu, tak je tam jasné oneskorenie predtým, ako začne foťák reagovať. Pre video je to ok, ale pri fotení človek potrebuje okamžitú odozvu. Pri kontrastnom systéme človeka neprekvapí občasné zaváhanie, ale takto jasne oneskorená odozva mi príde prekvapivo dlhá na fázovú detekciu.
Tu by som si dal pozor, toto je len test preostrovania vo videu, ktoré je práve dané tým nastavením rýchlosti AF. Povedal by som, že človek v drvivej väčšine situácií ani nechce tak rýchle preostrovanie ako predvádza v tomto videu A6300, pôsobí to umelo a strojovo rýchlo, prechody sú drsné. Tipol by som si, že oba foťáky boli len nastavené na inú rýchlosť AF vo videu. Pri fotení je to o niečom inom, to čo je na videu by bolo pre foto veľmi pomalé.
Inak pre vysvetlenie mojich skúseností vyššie - ako poznám A6000 a čo som videl pri odskúšaní A6300, tak pri AF-S sa chová AF úplne inak ako pri tomto videu. Vo videu je jasne vidieť fázové ostrenie v praxi - jednoznačné a strojové, bez akéhokoľvek zaváhania či prekmytu. Ale pri fotení v AF-S som videl jednoznačné prepulzovanie sem a tam. Druhá vec, ktorú som popisoval, však na tomto videu presne je - pri fotení s AF-C som videl presne rovnaké váhanie ako v tomto videu. Keď sa posunie AF bod, v tomto prípade zrejme automatika niekde okolo stredu, tak je tam jasné oneskorenie predtým, ako začne foťák reagovať. Pre video je to ok, ale pri fotení človek potrebuje okamžitú odozvu. Pri kontrastnom systéme človeka neprekvapí občasné zaváhanie, ale takto jasne oneskorená odozva mi príde prekvapivo dlhá na fázovú detekciu.
Pre lepšiu predstavu som do vedľajšieho vlákna pridal to, čo je pre mňa benchmark pre autofokus (nielen) za slabšieho svetla. A6300+FE35/2.8 bola dosť vzdialená od podobného výkonu, pričom v predajni bolo podstatne viac svetla.
https://www.digimanie.cz/forum/showthread.php/4129-panasonic-gx80-moje-skusenosti#post43646
https://www.digimanie.cz/forum/showthread.php/4129-panasonic-gx80-moje-skusenosti#post43646
[QUOTE=joeh;43612]Video v ukážke z Panasonicu G80 + 12-60mm, po zhliadnutí si asi každý vytvorí názor o vhodnosti použitia ako 4K kamery :
[/QUOTE]
To ostření je zoufalost. To mi dělala i rx10 a vůbec se mi to nelíbilo. Asi skončím nakonec u a6300. Stabilizaci oželím a dotykový displej nepotřebuji.
[/QUOTE]
To ostření je zoufalost. To mi dělala i rx10 a vůbec se mi to nelíbilo. Asi skončím nakonec u a6300. Stabilizaci oželím a dotykový displej nepotřebuji.
A jak je na tom RX10 II ve srovnání s A6300 ? Nezkoušel jste někdo porovnávat ?
podle toho co jsem vyčetl, by měl být rx10II pomalejší v ostření.
podle toho co jsem vyčetl, by měl být rx10II pomalejší v ostření.
RX10 II je presne to isté v bledomodrom ako RX10, vrátane autofokusu na báze kontrastu. Ak je pre Teba prioritou fázová detekcia AF v 4K videu, tak máš na výber za relatívne rozumnú cenu momentálne tieto možnosti: A6300.
[QUOTE=kolyy;43657]Ak je pre Teba prioritou fázová detekcia AF v 4K videu, tak máš na výber za relatívne rozumnú cenu momentálne tieto možnosti: A6300.[/QUOTE]
- ako to vlastne aktuálne vypadá s predajom Nikon DL série, viete niekto čosi ?
- ako to vlastne aktuálne vypadá s predajom Nikon DL série, viete niekto čosi ?
Po všem zjišťování a čtení se zatím přikláním k a6300 vzhledem k perfektnímu ostření. Navíc mi z a6300 fotky připadají kvalitnější než z rx10II nebo g80.
"V-Log L je dostupný iba pre GH4, od uvedenia je za príplatok 100€". Verze FW 2.3 V-LOG L byla krátce po uvedení hacnuta.Proto Panas. zareagoval a ihned uvedl ver.2.4 a ta už byla dostupná po zapl. licencenčního klíče za nehorázné peníze jedné nejmenované cz firmy.Výhodou je že tento FW S VLOG umožní neomezené nahrávání tak jak je to v USA a ne jen 30min pro vých. evropu.
[QUOTE=z-b;43663]Po všem zjišťování a čtení se zatím přikláním k a6300 vzhledem k perfektnímu ostření. Navíc mi z a6300 fotky připadají kvalitnější než z rx10II nebo g80.[/QUOTE]
- pravdaže, A6300 disponuje moderným snímačom o ploche 367mm štv., G80 menším snímačom o ploche 225mm štv. a RX10 116mm štv. V prílohe je príklad .jpg L- A6300 P- G80 :
Na uvedenej stránke sú dostupné i RAW .
- pravdaže, A6300 disponuje moderným snímačom o ploche 367mm štv., G80 menším snímačom o ploche 225mm štv. a RX10 116mm štv. V prílohe je príklad .jpg L- A6300 P- G80 :
Na uvedenej stránke sú dostupné i RAW .
Ukončenie vystupovania v diskusnom fore. Na základe zhodnotenia mojich znalostí z oblasti videa moderátorom, som sa rozhodol ukončiť moje vystupovanie na Digimanii.
S pozdravom užívateľ joeh !
S pozdravom užívateľ joeh !
[QUOTE=kolyy;43678]Neblbni, s kým sa teraz budem naťahovať? [/QUOTE]
Milan, kolyy a všetci dobrí ľudia /okrem J77/ na Digimanii - otvárajte šampanské, veľký "comeback" práve nastal.
Milan, kolyy a všetci dobrí ľudia /okrem J77/ na Digimanii - otvárajte šampanské, veľký "comeback" práve nastal.
Vítej! :-)
Kam bys chodil? Digimanie je poslední (aktivní) bašta fotogeeků v ČR. Když nebudou lidi tady, tak už nikde.
Kam bys chodil? Digimanie je poslední (aktivní) bašta fotogeeků v ČR. Když nebudou lidi tady, tak už nikde.
Panasonic a Sony používajú v určitých modeloch stabilizovaný snímač, ako to funguje, si viem veľmi dobre predstaviť v režime videa i v režime foto na krátkom čase závierky, ale jak to do čerta funguje napríklad pri čase 1/5s ?
[QUOTE=joeh;43929]Panasonic a Sony používajú v určitých modeloch stabilizovaný snímač, ako to funguje, si viem veľmi dobre predstaviť v režime videa i v režime foto na krátkom čase závierky, ale jak to do čerta funguje napríklad pri čase 1/5s ?[/QUOTE]
1/5s je v pohode. Kde zlyháva aj moja predstavivosť, je 20s (E-M1 II):
http://www.mirrorlessons.com/2016/11/08/olympus-om-d-e-m1-mark-ii-extended-second-impressions-andalucia/#Stabilisation_system_and_High_Res_Shot
1/5s je v pohode. Kde zlyháva aj moja predstavivosť, je 20s (E-M1 II):
http://www.mirrorlessons.com/2016/11/08/olympus-om-d-e-m1-mark-ii-extended-second-impressions-andalucia/#Stabilisation_system_and_High_Res_Shot
Na nete sa začínajú objavovať prvé fotky v plnom rozlíšku zo Sony A6500. Nastavenie .jpg sa mi veľmi pozdáva :
Jó, jó. Šel bych do něho ale ta cena 34k Kč je nad moje možnosti, to by rodinná rada neschválila! :mistake Láká mne plynulý zoom a spousta jiných věcí, ale počkám po
vánocích, ale spíše později až ho zlevní jako FZ1000 z 23 na 17k.
Pro joeh - švenkování videa ve 4K už mne netrápí, Edius minulý týden v up na v.8.3 má konverzi velice dobře upravenou. Dle subjektivního dojmu je to kvalitnější než u Adobe Media Encoderu. Slibovali to dost dlouho a podařilo se to! :thumb
vánocích, ale spíše později až ho zlevní jako FZ1000 z 23 na 17k.
Pro joeh - švenkování videa ve 4K už mne netrápí, Edius minulý týden v up na v.8.3 má konverzi velice dobře upravenou. Dle subjektivního dojmu je to kvalitnější než u Adobe Media Encoderu. Slibovali to dost dlouho a podařilo se to! :thumb
[QUOTE=romana51;43960] Šel bych do něho ale ta cena 34k Kč je nad moje možnosti, to by rodinná rada neschválila! [/QUOTE]
Aká rodinná rada, však si nejaký šéf, nie ? Správny chlap musí mať peknú ženu, silné auto a kvalitný videofoťák, inak robí hlúposti.
Na tie ceny si musíme začať zvykať, FZ2000 za to stojí.
Aká rodinná rada, však si nejaký šéf, nie ? Správny chlap musí mať peknú ženu, silné auto a kvalitný videofoťák, inak robí hlúposti.
Na tie ceny si musíme začať zvykať, FZ2000 za to stojí.
To je pravda, jsem "veliký šéf" a rozhoduji o těch "nejdůležitějších" věcech, jako je náš politický postoj k Ugandě Urundy, a o těch nepodstatných věcech, jako je kam
s penězma, rozhoduje manželka !! :D:mad:
s penězma, rozhoduje manželka !! :D:mad:
[QUOTE=romana51;43960]Pro joeh - švenkování videa ve 4K už mne netrápí, Edius minulý týden v up na v.8.3 má konverzi velice dobře upravenou. Dle subjektivního dojmu je to kvalitnější než u Adobe Media Encoderu. Slibovali to dost dlouho a podařilo se to! [/QUOTE]
Výborne, Edius je skvelý editor a kvalitný MFC evidentne postrádal. Adobe ME bol taký impulz, veľmi rád vytvára nežiadúce artefakty, nahradil som to Final Cut.
Výborne, Edius je skvelý editor a kvalitný MFC evidentne postrádal. Adobe ME bol taký impulz, veľmi rád vytvára nežiadúce artefakty, nahradil som to Final Cut.
[QUOTE=joeh;43959]Nový prírastok do rodiny 4K foťákov - Panasonic FZ2000[/QUOTE]
Vylepšenia sú najmä pre video, ale zostáva stále rovnaký crop faktor, ktorý znemožňuje širokouhlé zábery a značne limituje kvalitu za slabšieho svetla. Mám rozpačitý dojem, pre fotenie to neprináša oproti FZ1000 skoro nič, avšak pre video zostáva toto zásadné obmedzenie. To všetko pri výrazne navýšenej cene.
Vylepšenia sú najmä pre video, ale zostáva stále rovnaký crop faktor, ktorý znemožňuje širokouhlé zábery a značne limituje kvalitu za slabšieho svetla. Mám rozpačitý dojem, pre fotenie to neprináša oproti FZ1000 skoro nič, avšak pre video zostáva toto zásadné obmedzenie. To všetko pri výrazne navýšenej cene.
[QUOTE=kolyy;43964]Mám rozpačitý dojem, pre fotenie to neprináša oproti FZ1000 skoro nič, avšak pre video zostáva toto zásadné obmedzenie. To všetko pri výrazne navýšenej cene.[/QUOTE]
Niečo som sa od Milana naučil - snažiť sa byť nestranný a objektívny. Zmena postoja avšak neznamená prehliadať nedostatky, kde má rezervu nový FZ2000 už viem, budem sa tomu venovať.
Za prístup žiadam redakciu o udelenie mimoriadnej pochvaly...
Niečo som sa od Milana naučil - snažiť sa byť nestranný a objektívny. Zmena postoja avšak neznamená prehliadať nedostatky, kde má rezervu nový FZ2000 už viem, budem sa tomu venovať.
Za prístup žiadam redakciu o udelenie mimoriadnej pochvaly...
Ozaj, kolyy, ako to myslel diskutér v aktualitách ohľadne videa G80 vs. GX80, som myslel, že kvalita je stejná ?
romana51, ešte dodatok k MFC + Edius - Panasonic FZ2000 už podporuje 4K/30p, po prepočte na 60fps to bude i na PC monitore jak víno.
Najvyšší predstavitelia managmentu Panasonicu veľmi pozorne sledovali moje príspevky na Digimanii, pokorne prijali sebareflexiu a po mnoho prebdených nociach sa dostavil vysnívaný výsledok vo forme značne vylepšeného AF pri zoomovaní a skrátená reakčná doba ostrenia pri zazoomovanom objektíve :
Hele, joeh, zkus je ještě přesvědčit, aby pohli s cenou směrem dolů, tak na 20k Kč !!
Potom jim můžeš slíbit, že si pro FZ2000 přímo poletím hned jak se ukáže na pultě ! :D
Potom jim můžeš slíbit, že si pro FZ2000 přímo poletím hned jak se ukáže na pultě ! :D
[QUOTE=romana51;43974]Hele, joeh, zkus je ještě přesvědčit, aby pohli s cenou směrem dolů, tak na 20k Kč !![/QUOTE]
- to nebude problém, vydrž 2 roky a vybavím ti to.
- to nebude problém, vydrž 2 roky a vybavím ti to.
Máš tu cenu vybavenú. Kontaktoval som priamo Mathusitu Kamasitu, ťažké vyjednávanie to je fakt, ale výsledok ťa neskutočne poteší - neni treba 33tis. dokonca ani 20tis., stačí mu 1200 EUR.