Máte svůj vlastní stativ?
Máte svůj vlastní stativ?
Poznámka: Pro hlasování je anketa k dispozici na homepage magazínu Digimanie v pravém sloupci.
- Ano, používám jej téměř stále
- Ano, ale moc často jej nepoužívám
- Ne, ale často si jej půjčuji
- Ne, nepoužívám jej
Poznámka: Pro hlasování je anketa k dispozici na homepage magazínu Digimanie v pravém sloupci.
Ano, ale moc často jej nepoužívám
Beru jej sebou jenom když chci dělat fotky, na které mám dost času a taky jej občas použiji ke kameře, mám typ dělanej víc pro kameru, než foťák ale použít se dá.
Beru jej sebou jenom když chci dělat fotky, na které mám dost času a taky jej občas použiji ke kameře, mám typ dělanej víc pro kameru, než foťák ale použít se dá.
Jasně že! Bez stativu by to snad ani nešlo.Osobně mám tři,ale používám vlastně převážně jen jeden.Mám Velbona.Je robusní,docela těžkej,ale díky tomu je stabilní a spolehlivej.Někdo tvrdí,že je stativ překážka,že je to na nic se s ním pořád tahat a tak.Musím říct,že je to blbost,mě osobně to nikterak neobtěžuje a párkrát se mi i stalo,že jsem si ho navzal,jako že se s ním nebudu teda tahat a pak jsem toho dost litoval.Nejde ani třeba o použití ve špatných světelných podmínkách,osvědčí se i v těch dobrejch.Navíc dnešní stativy jsou pěkně skladný a unesou se.Jedinou nevýhodu,kterou ten můj má je to,že nemá "bublinu",takže musím rovnat od oka,někdy je to i vidno na fotce,ale i to se nechá potom zachránit v editoru a někde jsem narazil na internetovým obchodě na mobilní bublinku,takže si ji hned,jak na ni narazím zase koupím a myslím,že není ani drahá.Zkrátka stativ je velice dobrá a užitečná a důležitá věc pro fotografa.Osobně bych se bez něho při fotografování krajin neobešel.Jistě jsou situace,kdy si ho člověk vzít nemůže,pak se musí improvizovat.:)