Podle čeho vybíráte kompakt?
Podle čeho vybíráte kompakt?
- Podle výrobce
- Podle ceny
- Podle parametrů
- Podle recenzí
- Podle vlastní intuice
- Podle doporučení známých
Já myslím, že je to kombinace všech zmíněných faktorů s různou váhou a tudíž na to nelze vůbec jednoznačně odpovědět. Asi prvně se zamyslím nad tím, jestli chcu foťák s velkou možností nastavení, jestli ho chcu tahat v kapse a mít ho vždy pohotově při ruce nebo chcu 10x zoom. Po stanovení těchto parametrů se podívám tak na dvě značky (C.. a P..) něco vyberu, přečtu recenze a mám tak 2 foťaky s kterými pravděpodobně neudělám chybu.
A to by mě zajímalo, vybrali jste si už někdo foťák právě na základě našich recenzí? Pokud ano, jaký?
Řídím se recenzemi z dpreview a dcresource, tady jich moc není. Ne dost na to, aby si člověk mohl vybrat ze tří v současnosti prodávaných foťáků v kategorii jaké chce.
[quote=pavel_p;4099]Řídím se recenzemi z dpreview a dcresource, tady jich moc není. Ne dost na to, aby si člověk mohl vybrat ze tří v současnosti prodávaných foťáků v kategorii jaké chce.[/quote]
Njn, bylo by zajímavé mít fotoaparáty k dispozici ještě před uvedením tak, aby jejich testy mohly vycházet velmi brzy v den uvedení (jak je tomu např. na již zmiňovaných serverech). Na druhou stranu ono se nedá všecko otestovat, sám to nezvládnu tak, aby ty recenze nebyly jen povrchní.
Njn, bylo by zajímavé mít fotoaparáty k dispozici ještě před uvedením tak, aby jejich testy mohly vycházet velmi brzy v den uvedení (jak je tomu např. na již zmiňovaných serverech). Na druhou stranu ono se nedá všecko otestovat, sám to nezvládnu tak, aby ty recenze nebyly jen povrchní.
Ja bych si rad sestavil aspon zakladni vyber parametricky, podle kriterii, ale bohuzel je v nich strasne malo parametru. Pro mne je treba klicova rychlost (nabehnuti, zaostreni, nabijeni blesku, prodleva mezi snimky ...) a na tuhle se kasle. V nekterych recenzich sice uvedena je, ale neni to nikde zpracovano v prehledu. Nemam cas procitat uplne vsechny recenze. Jsou nejake stranky, kde je mozne ty nejrychlejsi modely vyfiltrovat (nebo ty pomalejsi odfiltrovat)? Diky.
Podle požadovaných parametrů a značky v základním výběru. Před konečným rozhodnutím si přečtu objektivní recenzi, např. pana Šurkaly. I když recenze někdy vyjde se zpožděním, vyplatí se na ní počkat. No a nakonec u dobrého prodejce vyberu nejlepší kus - při velkém rozptylu parametrů (např. kresby objektivu) se to vyplatí.