Používáte objektivy značky Sigma?
Používáte objektivy značky Sigma?
- Ano, mám objektivy jen této značky
- Ano, ale používám i jiné
- Ne, ale plánuji si nějaký pořídit
- Ne, ani jeho koupi neplánuji
- Nejsem majitelem zrcadlovky
- Ne, ale plánuji si nějaký pořídit
Již několikrát jsem se po objektivech díval a u Sigmy bych si vybral. Záleží samozřejmě na kvalitě. Většinou i jiní výrobci nabízejí obdobné objektivy, takže při koupi by záleželo na kvalitách a vlastnostech vícero objektivů s požadovanými vlastnostmi. Třeba Sigma 50 F2.8 EX DG Macro je špičková.
Pokud vidím správně, zmiňovaná Sigma ale není makro. 50mm ohnisko na normální focení mě moc nezajímá, takže jsem o ní doposud ani nevěděl :D :angel
Já dělám hodně street foto a tam potřebuju světelný objektiv jako sůl, abych mohl mít krátké časy na lidi v pohybu. Ale takový 18-50mm/2,8 by taky asi nebyl špatný. Je otázka, jak přesný bude AF, když to není originální objektiv Sony, Canon, Nikon...
Já jsem doposud orientovaný spíše na makrosvět, nebo spíš, rád bych ho fotil. Nebo naopak letadla (přelety i "letištní scény"):runaway Takže bych byl nejradši, kdybych měl kompletní plejádu ohnisek normálních i makro objektivů :mistake:D
AF by nemělo být žádným problémem, musí ostřit naprosto přesně jako originální objektivy. Jinak je to důvod k reklamaci. BF i FF jsou poruchou produktu.
AF by nemělo být žádným problémem, musí ostřit naprosto přesně jako originální objektivy. Jinak je to důvod k reklamaci. BF i FF jsou poruchou produktu.
Tak to já jsem měl problémy s frontfokusem i u originálního objektivu a proto že nemám možnost kalibrace v těle foťáku, musel jsem do servisu. Co by mi ale řekli v servisu na cizí objektiv nevím :( Taky tělo nepozná cizí objektiv, kdežto značkový identifikuje a nastaví podle toho o jaký se jedná. Obávám se , že cizí objektivy jsou vhodné spíše u fotáků vyšší třídy s možností kalibrace FF/BF v těle. Možnost nedokonalého ostření vlivem rozdílného SW oproti originálu ale asi zůstává, ne ?
Podle mě jsou teď nové objektivy dělané tak, aby si s těly zrcadlovek rozumněli. Mám kolem sebe několik lidí co mají neoriginální objektivy a problémy nemají. U starších skel možná problém bude, ale u nových, pokud je třeba Sigma určena pro Sony, by problém být neměl. Pokud bys měl třeba objektiv Canon a přes adaptér ho nasazoval na Sony, problém by už být mohl, stejně jako ostření a nejspíš i ztráta světelnosti díky redukci. Pokud ti tělo nepozná objektiv, není objektiv určen pro tvůj typ DSLR.
S objektivy musíš do servisu jeho výrobce. Servis Sony ti neopraví objektiv Sigma pro Sony. Servis Sigmy už ano.
S objektivy musíš do servisu jeho výrobce. Servis Sony ti neopraví objektiv Sigma pro Sony. Servis Sigmy už ano.