Jaký snímací čip je pro kompakt nejlepší?
Jaký snímací čip je pro kompakt nejlepší?
- CCD
- CMOS
- Live MOS
- MSI CMOS
- Super CCD
- Super HAD CCD
- Nevím, nezajímám se
[quote=Petr S.;6459]Jaký snímací čip je podle vás pro kompakt nejlepší?[/quote]
Jednoznacne Foveon X3 ! A je velka skoda, ze sa masovo nerozsiril a jedina Sigma ho pouziva.
Inak, este by som do ankety okrem Foveonu doplnil aj: Live MOS, Super HAD CCD a MSI CMOS.
Jednoznacne Foveon X3 ! A je velka skoda, ze sa masovo nerozsiril a jedina Sigma ho pouziva.
Inak, este by som do ankety okrem Foveonu doplnil aj: Live MOS, Super HAD CCD a MSI CMOS.
Podle meho nazoru Super CCD (EXR). CMOS BSI se musi umet udelat, coz bohuzel spousta vyrobcu neumi (rozumej udelat odsumovani tak, aby z toho vylezlo neco lepsiho nez z klasickeho CCD). Super HAD CCD ma obcas roztodivne vysledky, videl jsem kompakty, ktere s nim zarily, i takove, ktere byly horsi nez cokoli jineho.
[quote=busy;6463]Inak, este by som do ankety okrem Foveonu doplnil aj: Live MOS, Super HAD CCD a MSI CMOS.[/quote]
busy .. ten senzor je BSI CMOS (back side illuminated), standardne CMOS-y su FSI, no to sa zvycajne nesponima (len vtedy ked prisli BSI)
Mne osobne chyba EXR .. SuperCCD bol predsa len nazov pre cosi ineho (pre CCD so sestuholnikovou strukturou od Fuji)
busy .. ten senzor je BSI CMOS (back side illuminated), standardne CMOS-y su FSI, no to sa zvycajne nesponima (len vtedy ked prisli BSI)
Mne osobne chyba EXR .. SuperCCD bol predsa len nazov pre cosi ineho (pre CCD so sestuholnikovou strukturou od Fuji)