Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
28.2.2024, Milan Šurkala, aktualita
Honor oficiálně představuje telefon Magic6 Pro. Tento fotomobil disponuje třemi fotoaparáty, kde velikostí čipu potěší nejen hlavní, ale také telemodul. Počítat můžeme i s křemíkovou baterií, která dobře zvládá mrazy.
eMKejx (4) | 7.3.20249:22
celkom sa tesim na tento kusok, kedze stale mam Mate 50 Pro, tak si tie fotaky vyskusam, aky je tam rozdiel aj v tych mpx v reale, aj v podani farieb s vypnutymi filtrami a AI a taktiez to automaticke clonenie, kedze Huawei ponuka vacsi rozsah, ci to bude tak viditelne, no chce to skusat vo viacerych scenach.
Odpovědět0  0
eMKejx (4) | 9.3.202421:33
tak foti to fajn, zatial som skusal len za dna v interiery nejake porovnavacky s mate 50 pro a vidiet lepsiu detailnost. Makro sa sice trosku neskor spusta resp musim byt bliízsie k predmetu ako u Huawei, co ma trosku zaskocilo je ale ze cca 5 minut hrania sa len cisto skusanie preostrovania v interiery a honor zacal citelne hriat, huawei bol studeny.
Odpovědět0  0
Choakinek (4783) | 28.2.202418:01
"Zajímavý je ale i telemodul s periskopickým objektivem. Snímač tu má sice nesmyslně vysoké 180MPx rozlišení, to by se ale mělo skládat na menší výstup. Opticky jde o 2,5× zoom proti hlavnímu modulu, digitálně zvládne i 100× přiblížení, to ale nebude mít valné kvality.­"

Myšlenka na teoretické úrovni zní dobře. Dáme tam ultra vysoké rozlišení, aby bylo možné maximalizovat tzv. bezztrátový zoom.

Opět a zase se ignoruje praxe!

Při tak obří pixelové hustotě každá buňka není a nemůže být ­"nosič detailu­". Jinými slovy, teoretický záměr skončí krachem a navíc tam máme jen nesmyslně malé buňky, což znamená ztrátu obrazového výkonu ve všech ostatních případech.

Výsledek: Celé je to úplně špatně!
Odpovědět0  3
kultus (451) | 1.3.202415:03
Sparne je to akorat tak pro toho, kdo to v zivote nevyzkousel a nema anung co se z toho da dostat...porad dokola ty same kecy. SW je dneska dal...a o tom dnes mob.fotografie je.
Odpovědět1  1
Choakinek (4783) | 2.3.202416:05
Myslíte si, že se neorientuji v současných trendech mobilní fotografie, že si neprohlížím ukázkové snímky? Tak to se pletete!

Píšete nesmysly. Je to hardwarově­-softwarová problematika, samotný software s tím nic nezmůže. A v tomto případě je dokonce možné, že celý systém se snaží překonat fyzikální limity, takže hardwarové řešení neexistuje a nikdy ve známém vesmíru existovat nebude!

Recenze na webu GSMArena hovoří o 2,5x optickém zoomu a 5x bezztrátovém zoomu. Na to nepotřebujete 180 Mpx, když výchozí hodnotou je 12,5 Mpx.

Buď tedy přijmete nevýhodu Bayerovy masky, tedy že fyzické rozlišení neodpovídá rozlišení reálnému, pak Vám na hodnotě 5x přiblížení stačí 12,5 Mpx. Je to dvojnásobná hodnota přiblížení, čili na hodnotě 2,5x přiblížení Vám stačí 12,5 x 4 = 50 Mpx.

To se dostáváme na 4x větší buňku ­(pixel­), než v případě 180 ­(200­) Mpx snímače. To se při takové velikosti snímače ­(1­/1,49­") za jakýkoliv horších světelných podmínek, než je focení na pláži u mořského pobřeží za slunečného dne využije VŽDY.

Pokud bychom nevýhodu Bayerovy masky nepřijali, pak musíme počítat s dvojnásobným rozlišením, tj. na hodnotě 2,5x by mělo být 100 Mpx, aby na hodnotě 5x bylo 25 Mpx, z čehož získané 12,5 Mpx bude zbavené interpolace ­(v podstatě­).

Pochopitelně nic není zadarmo a při 100 Mpx na snímači 1­/1,49­" přijdeme o výkon v jiných situacích ­(za špatných světelných podmínek, při vysoké ISO­).
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.