Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
8.10.2015, Milan Šurkala, aktualita
Light L16 je nový kompaktní fotoaparát, který má 16 různých snímačů s třemi různými typy objektivů. Může fotit až 10 snímači najednou a umožňuje měnit hloubku ostrosti i po vyfocení snímků podobně jako Lytro.
Choakinek (4783) | 8.10.201521:07
No, to je průser současného pošahaného polosocialistického systému. Tradiční výrobci, kteří můžou ihned použít ­"bambiliony­" na inovace, prodávají stále totéž, akorát v mírně odlišném těle a s jiným názvem a nakonec celá inovace nějakého oboru stojí jen na úplně nových firmách.
Osobně si myslím, že to takové ­"dělo­", jako je něco s velkým snímačem nebude, ale je jasné, že při velikosti běžného kompaktu, TOHLE ten běžný kompakt zadupe do země jako prd! O smartphonech ani nemá smysl mluvit.
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1069) | 9.10.201512:41
Hmm, o Lytru se taky psalo, jak smete všechny foťáky z trhu ­- kupuje to vůbec někdo?
Odpovědět1  0
Choakinek (4783) | 10.10.201518:27
Tak se ale podívejte, v kolika typech Lytro existuje. Když do toho projektu nejdou pořádné investice, tak je jasné, že z toho nic nebude. A také není, za současné situace je to vlastně mrtvé.

V tomto ohledu má Light L16 výhodu v tom, že to není tak komplikovaný projekt jako Lytro, již první model bude umožňovat fotit do mnoha megapixelů, zatímco první Lytro fotilo tak do 0,5 Mpx :­-­). Druhé Lytro fotí možná do 4 Mpx, ale aktuálně je k dispozici jen v přerostlé obludě se skoro 1 kg váhou.

Zase ovšem ­- Light L16 není tak přelomový projekt jako Lytro.
Odpovědět0  0
kubusf (181) | 11.10.201514:23
Mi to zatím přijde jako hodně zajímavá technologie.
Uvidíme, co to přinese do budoucna. Sice teď netuším, co si počne majitel takové věcičky s fotografiemi o objemu dat odpovídající 52 000 000 px, ale budiž... Zřejmě to bude sledovat na TV s uhlopříčkou 15m.....? ...asi to nebude ani technologie pro tisk 10x15... a jistě to potěší i všechny, kterým pošle majitel obrázek v plném rozlišení. Zobrazené fotografie v ukázkách ale vypadají zajímavě. Pro začátek ­- dobrá drahá hračka :­-)
Odpovědět0  0
Ozzelot (302) | 18.10.201514:38
a to je právě ten problém ­- Lytro je komplikované. Ústupky které musím podstoupit nejsou ani zdaleka vyváženy tím co dostanu. Beru to jako ­"co je všechno možné­" pro hračičky, ale jinak k čemu? Proč bych si měl chtít ostřit fotky až v PC? Podle mě je hezké že to jde, ale praktické využití skoro žádné, možná někde ve výzkumu, nebo produktové fotografii. Nedovedu si představit, co by to mohlo nabídnout profesionálním fotografům. L16 vidím jako daleko praktičtější projekt. Levné kompakty už vytlačily smartphouny, dražší kompakty jsou stále podstatně levnější než L16, takže tam asi také konkurovat nebude. Svoji cenou míří L16 někam na hiend CSC s APS­-C a tam narazí L16 i přes slibovanou kvalitu výstupu na značnou absenci variability, takže srovnávat je skoro nemožné. Nejlogičtější mi přijde spojení L16 s hiend smartphouny...
Odpovědět0  0
Darksome | 14.10.201519:34
Hlavní úskalí Lytra vidím v softwaru, respektive v možnosti prezentace, která je omezena pouze na servery Lytra a na vlastní web nelze interaktivní fotografie běžným způsobem implementovat tak, aby na něm byly fyzicky umístěny.
A jelikož se mi tento přístup nelíbí, Lytro leží v polici.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.