Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
10.1.2006, Petr Hájek, aktualita
Společnost Panasonic představuje široké fotografické veřejnosti oficiálního nástupce oblíbené LS1ky, digitál Panasonic Lumix DMC-LS2, který se od svého předchůdce liší v několika důležitých věcech - jednak slibuje díky novému Venus Engine Plus menší spotřebu, dále rychlejší ostření a také přidává hrst scénických režimů (expozice až 60 s).
libich1978 (695) | 23.2.20201:57
Hlavně rychlé ostření, kvalitní stabilizace a rozumná kvalita objektivu a funkce. Vše však kazily horší snímací čipy a zpracovaní obrazu. U prvních Panasoniců také mizerně omezené video, dnes ve videu už docela exceluje.
Odpovědět0  0
Fik | 30.9.200720:14
Chci se zeptat, má někdo zkušenosti s s tímto foťákem? Mám ho 4 měsíce a jsem velice nespokojený z kvalitou fotek­(velká zrnitost, špatná ostrost fotek­) Zkoušel jsem snad všechny módy focení a nenašel jsem žadný kvalitní režim. Předtím jsme měl Canon a power shot A70 a nemohl jsem si ho vynachválit ­(co do kvality fotek a spotřeby energie baterií)
Odpovědět0  0
pavel k. | 30.9.200721:52
reklamovat, nám fotí moc pěkně a velice mne překvapila rychlost náběhu­(perfektní­), pomalost ukládání ­(otřesné­) a že si poradí i s protisvětlem v aut. modu
pokud chcete, reknete co mam vyfotit a ja poslu fotky
pavel1tu ­(zavinac­) centrum.cz
Odpovědět0  0
Pavel 1 TU | 9.8.20066:16
Manzelce jsem poridil LZ3 od Panasonicu
je spokojena, velmi rychly fotoaparat, zatim neudelel ani jednu spatnou fotku
(je na tuzkove a na 2 tuzky nafotime venku nekdy i 1G kartu,
maly a presto ma 6xzoom a stabilizaci,
ma mod se ­"srdickem­" coz je mod pro uplne blbce :­-­)­)­)

puvodne jsem chtel LS3, ale nastesti jsem si jej v prodejne pujcil za 300Kc a nic moc :­-­)
ted je skoro za stejnou cenu LZ5 ­(jsou prakticky stejny, ale tenhle ma o 1Mpix vice, par rezimu navic­)

pro info­-puvodne jsme pouzivali PENTAX GS330

PS: je to jen muj nazor, doporucuji asi jako vsichni OSAHAT si fotoaparat v prodejne !!!
Odpovědět0  0
Pavel K. | 9.6.200614:23
Víte někdo, jaký je rozdíl mezi LS2 a LS3? A případně máte s nimi někdo osobní kladné nebo záporné zkušenosti?
Odpovědět0  0
Mergl | 21.6.20069:03
Chci koupit LS2 pro dceru a jak jsem zjišťoval, rozdíl mezi LS2 a LS3 je jen v barvě ­- LS2 je stříbrná, LS3 je zlatá, technické údaje jsou pro obě stejné.
Odpovědět0  0
Regius | 27.1.20067:33
Pan univerzal je móc chytrej. Je obecně známo, že Panáci šumí. A s tím nic nenaděláš. Zbav se ho. Jinak budeš pořád nasranej. Myslím, že bys byl spokojen s nějakým Sony W5­-7­- ale ty jsou těžké do kapsy. Pak snad canon, jestli ti nevadí aberace ­- pozor řada A610­-620 ji nemá ­- ale zase to není do kapsy, a tak dále. To je problém, který tu bude ještě dlouho. Na porady typu ­- já ho mám taky a mně nešumí , se vybodni.
Nebo foť pořád na ISO 80. Ale to je votrava.
Odpovědět0  0
Technik | 27.1.20069:11
Skutečně nevím, z čeho čerpáte informace ­- máte je vyčtené a nebo exaktním ­(doložitelným­) srovnáním jste došel k onomu závěru?
Pokud se podívám na trh, tak jediný podobný přístroj jako je Panasonic LX1 je úplně nový Canon S80. Jelikož tento přístroj nepoužívám, vycházím z testovacích fotografií. Z nich mohu konstatovat, že po exaktním srovnání je hladina šumu u obou přístrojů podobná ­(drobné rozdíly v jednotlivých barevných kanálech šumu­).
V případě onoho S80 se jedná o 1­/2 roku mladší přístroj a přesto jsou výsledky podobné ­- jak je to jen možné, když ta moje LX1 je tak hroznej šumák? Nevíte? Neporadíte mi?

Vzhledem k tomu, že sám doporučujete přístroje z nižších kategorií, včetně entry modelů, předpokládám, že sám se ve fotoaparátech příliš neorientujete.
Neboť ani objektiv, ani ohnisko, ani světelnost, ani rozlišení, ani stabilizátor, ani rychlost, ani výbava, ani použité materiály ­- nic z toho pro Vás není argument.

Možná Vás to udiví, ale hodinky a holinky ­- i když to zní podobně ­- jsou dvě různé věci a přestože se obě natahují, tak každá je k něčemu jinému.

Jinak samozřejmě se rád vyjádřím k věcem, kterým rozumím, které znám a ke kterým mám co říct ­- dodat přidanou hodnotu k informaci.
No a co se týče šumu u LX1 při dané citlivosti, tak šum neviděný je u následujících citlivostí asi následující:
ISO80 ­- 30x50cm ­(větší jsem zatím nedělal­)
ISO100 ­- 30x50cm ­(při řádném zkoumání lze pozorovat šum ve stínech ­- ve stínech je kresba­)
ISO200 ­- 18x32cm ­(při nočních snímcích je možno pozorovat posun směrem do tepla, při deních snímcích jemný šum ve stínech, jinak nepozorovatelný­)
ISO400 ­- 9x16cm ­(prostě pěkná pohlednicová fotografie­)

Jaké osobní zkušenosti máte Vy?
Odpovědět0  0
Pavel 1 TU | 20.2.200614:22
a co LS3 ? a jeho predchudc LS2, doporucite mi ho nekdo pro manzelku
drive fotila s PENTAX OPTIO330, ten se nejak divne porouchal, pri kratkych vzdalenostech prepaluje stred snimku
asi pudu do neveho nez riskovat stary fotak po draze oprave
predem dekuji za odpoved
Odpovědět0  0
Jirys | 8.8.200617:55
Prosim o radu:jaký dig.popř značku koupit do 4.5tis.?Foto­(akce,příroda,momentky..­) tisknout nebudu,jen do pc.
Co Canon A520,jak je to doopravdy s šumem?Panasonic DMC­-LS3?Děkuju
Odpovědět0  0
aaaway | 23.1.200613:49
Zajímalo by mně, jestli lze reklamovat fotoaparát, u ktereho mám pocit, že jsem koupil zajíce v pytli...konkrétně můj nový Pnasonic DMC­-LX1 dělá snímky za ne úplně skvělých světelných podmínek dost hrozné, asi tak na úrovni levného kompaktu za pár tisíc.... Přecijen bych za 18.000 Kč čekal daleko víc. Nemáte někdo zkušenost s těmito reklamacemi ? Samozřejmě, že může jít o vadný kus.... Není problém s ostřením, ale se šumem a i zrnitostí celého snímku, fotka vyleze daleko horší než z meho 4 rpky stareho lowendového Olympusu za pár šupů ­(štejná fotka, stejné ISO, stejné světelné podmínky­).
Odpovědět0  0
Technik | 26.1.200615:07
A to mluvíte o vytištěných fotografiích nebo o tom, jak je vidíte na monitoru?
Já osobně používám LX1 převážně na krajinky a nechávám si z nich dělat zvětšeniny 32 x 57 cm ­- a musím říct fotky jako víno ­- a ta perspektiva! Z kinofilmu jsem takové nedostal ­(při takové zvětšenině­).

Jediné, co mě občas zamrzí je menší odolnost objektivu na reflexy ­(u malého 28mm očekávaná­), takže s tím musím počítat a clonit si rukou.

Pokud ale srovnáváte takovýto přístroj se 4 roky starým lowendem a ten se Vám zdá lepší, tak je dost dobře možné, že je přístroj nad Vaše schopnosti a zbytečně jste za něj vyhodil oněch uváděných 18 tis ­(já za něj před 4 měsíci zaplatil v běžném kamenném obchodě 15 tis­), protože by Vám stačilo cokoliv.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.