Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Kodak Z700: levnější bratříček Z740-ky

29.7.2005, Marek Kuřina, recenze: specifikace produktu
Před pár dny jsme vám přinesli recenzi na model EasyShare Z740 a nyní vám ještě představíme dalšího zástupce řady Z společnosti Kodak, který nese označení Z700. Sedmistovka je levnější variantou Z740-ky, protože je pouze čtyřmegapixelová a také její optická soustava nemá tak kvalitní parametry, přesto i pětinásobné optické přiblížení není určitě k zahození. Především se u této novinky budete muset obejít bez manuálního nastavení obou expozičních parametrů.
Kapitoly článku:
Ovládání novinky je velmi jednoduché a především intuitivní. Na horní straně modelu najdete dvě tlačítka (režim snímání/samospoušť a režimy blesku) a základní ovládací kolečko, kde si kromě jednotlivých expozičních režimů a vypnutí (OFF) celého fotopřístroje můžete vybrat videozáznam, scény, Makro režim, videozáznam a oblíbené snímky v albu. V popředí na zvětšeném gripu je umístěna spoušť.



Dalším centrem ovládání je na zadní straně, kde vedle barevného displeje najdete tlačítko pro vyvolání informací o expozičních parametrech, ale také se používá k vypnutí LCD obrazovky. V pravé horní části je zoomovací kolébka, dále zde najdete červené tlačítko Share, pomocí něhož snímky vytisknete, anebo odešlete e-mailem. Nepřehlédnutelný je čtyřpolohový volič s potvrzováním výběru uprostřed. Volič je příliš zapuštěný do těla modelu, takže se trochu hůře ovládá. Na závěr jsme si nechali trojici tlačítek: dvojice Delete a Menu jsou pochopitelně určená k mazání snímků a k vyvolání Menu na LCD displeji. Trochu nepochopitelně zastrčený zůstal vstup do režimu prohlížení snímků, a to přes poslední tlačítko označené jako Review.




Pod krytkou na pravém boku objevíte slot pro paměťovou kartu a také USB/AV konektor. Na opačné straně je umístněna bohužel nechráněná zdířka pro napájení. Závit pro stativ je pochopitelně na spodní straně, kde je i prostor pro dvojici tužkových AA baterií.