Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Nikon Coolpix P2

11.11.2005, Petr Hájek, recenze: specifikace produktu
Začátkem letošního září uvedl Nikon dvojici kompaktů Nikon P1 a Nikon P2. Kromě rozlišení (8 a 5 Mpix) sdílí oba bratři objektiv schopný 3,5x optického zoomu, možnost natáčet VGA video i s optickým zoomováním, 802.11b/g modul pro bezdrátovou komunikaci, pozoruhodně příjemné ovládání a řadu dalších praktických drobností o kterých si dnes povíme více.
Nikon Coolpix P2 je funkcemi velmi dobře vybavený kapesní kompakt s jednoduchým ovládáním, který kromě na první pozici vcelku pochopitelně zmiňovaného 802.11b/g modulu nabízí desítky dalších drobných příjemností - 0,5 EV bracketing, snímání po časovém intervalu, naprosto plynulý displej, mnoho možností nastavení rozměrů i kvality u snímků i videa, možnost používat ikonkové menu, nastavení ostrosti/kontrastu/saturace, propracované a dobře zdokumentované scénické režimy, speciální nastavení pro rychlejší ostření a mnoho dalšího.

Na stránku druhou, kruhový volič pracovních režimů a dalších nastavení je tak trochu neposeda a přednastavené hodnoty pro vyvážení bílé dělal patrně nějaký ortodoxní ekolog, jelikož ve většině případů táhnou trochu do zelené či zelenomodré, zaplaťpámbu že Nikon nezapomněl na vyvážení manuální, které tuto nevýhodu vyvažuje. U podobně vybaveného digitálu mi výrazněji chyběl pouze manuální fokus, aspoň základní nastavení po vzoru Soňáckých vzdálenostních presetů by mne velmi potěšilo, stejně jako funkce uzamčení expozice, o fotografických režimech priorita času a plný manuál ani nemluvě. Nikon P2 se sice neztratí ani mezi jinými kompakty své třídy, rozhodně jej ale doporučuji spíše uživateli, který využije bezdrátovost zařízení.



Vestavěná Wi-Fi anténa typu 802.11b/gKruhový volič režimů se v kapse sám otáčí
Lze kopírovat mezi interní pamětí a kartouPlastový závit na stativ
V Replay režimu ukazuje místa bez kresbyV případě umístění na stativu se nedostaneme ke kartě ani aku
Velké množství nastavení, voleb a funkcíPresety pro vyvážení bílé žádná sláva



Poslední známá cena v době psaní recenze: ??? Kč

Za zapůjčení děkujeme společnosti Nikon!