Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
17.2.2020, Milan Šurkala, aktualita
Samsung před pár dny uvedl nový smartphone Galaxy S20 Ultra, který nabídne hlavní snímač se 108MPx rozlišením. ISOCELL Bright HM1 přináší technologii Nonacell a slučování 9 pixelů dohromady pro ještě lepší HDR.
třebaň (358) | 17.2.202021:20
Osobně si myslím, že model S20 ULTRA vystavil foto­-laťku mobilů hodně vysoko. Jako první napěchoval do jednoho těla velký 108 MPix s rel. vysokou citlivostí a 48 MPix se skutečným optickým zoomem. 8k video je overkill ale downsampling na 4k může přinést slušnou kvalitu s komfortním prohlížením výsledků na SAMOLED HDR10+ displeji.
Odpovědět0  1
busy (4706) | 18.2.20208:36
Latku sice nastavil vysoko, ale to, co mi najviac vadilo napr. na Huawei P30, sa ani tu moc nezlepsilo ­- periskopovy fotak s dlhym ohniskom mi pride voci tomu hlavnemu velmi osekany. Mnohonasobne horsia svetelnost, ovela mensi snimac. Podobne ako pri tom P30, aj tu mi pride ten fotak skor do poctu, alebo iba ako marketingove lakadlo pre zakaznika.

Chapem, ze do cca 8mm hrubeho tela sa toho asi vtesnat viac nedalo, ale zase sa budem opakovat ­- ved ho nemuseli robit az tak tenke. Zase rozumiem tomu ze siroke masy chcu nieco male tenke lahke a nejaka svetelnost a velkost snimaca su pre ne nepodstatny parameter.

Ale aspon jednu vec mohli uroibit ­- periskop spravit volitelny. V pripade nepouzita periskopu by objektiv fotaku nebol na zadnej strane, ale na boku. Toto usporiadanie by mohlo byt velmi uzitocne napr. pri foteni makra pri zemi ­(clovek sa nemusi krcit aby videl na displej­), alebo pri foteni nad hlavou. A tak isto, pri tom makre by si ovela menej tienil samotnym telefonom.
Odpovědět2  0
Choakinek (4783) | 17.2.202019:29
Návrh hlavního 108 Mpx snímače je v zásadě hloupý, ale určitě mohlo být mnohem hůř.

"100× Super Resolution Zoom­". S tím přívlastkem je to výsměch do tváře zákazníka. Viděl jsem to na jednom videu ­- 100x zoom znamenal odpornou mozaiku o několika pixelech viděnou i na displeji telefonu.
Odpovědět2  1
RiMr (756) | 18.2.20201:46
...jako podle mě je to taky šílenost, ale... jak tady jednou za čas procházím články a diskuze, tak prakticky pod každým článkem je nějaké tvoje frustrované negativní moudro.
Je mi to zcela fuk, je to tvůj stav mysli ­- ale čistě ze zajímavosti, pochválils někdy něco kromě sebe?
Odpovědět2  2
Choakinek (4783) | 18.2.202018:31
Skoro vůbec se nechválím. Vůči sobě jsem spíše kritický.

Líbí se mi a chválím řadu věcí. Nicméně jde o věci, které jsou mimo téma tohoto serveru a pokud se i zde vyjádřím k něčemu, co je mimo téma tohoto serveru, tak se to zrovna těch věcí netýká. To je dané zejména tím, že mimo téma serveru se vyjadřuji spíše výjimečně, díky čemuž na věci, které obdivuji, zkrátka nedošla řada.

Jinak jsem z vývoje fototrhu obecně hluboce zklamaný. I přesto se v něm čas od času objeví něco, co rád pochválím, není pravda, že bych se k němu vždy vyjadřoval jen negativně.

Snad ještě více jsem zklamaný ze společenského vývoje, zejména pak české společnosti, neboť toto se mě hluboce dotýká ­(žiju v ČR­). Takže se přiznám, že za krásami světa dnes utíkám do ­"volné­" přírody, kdykoliv to je možné. Ale můj obdiv se neomezuje jen na přírodu, to zas ne, je toho mnohem víc.

Odpovědět0  1
busy (4706) | 18.2.20208:10
Vypadlo im tam slovicko, malo tam byt ­"100× Super Low Resolution Zoom​­" :D
Odpovědět3  0
Choakinek (4783) | 18.2.202018:03
Ok, překlep, to se může stát :­-D. Takto je to samozřejmě v pořádku, nikdo se nedopouští žádné lži a zcela objektivně popisuje stav věci :­-D.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.