Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
reklama

Společnosti Fujifilm, Laowa a Panasonic vyhrály po jednom ocenění EISA 2024-2025

28.8.2024, Milan Šurkala, aktualita
Společnosti Fujifilm, Laowa a Panasonic vyhrály po jednom ocenění EISA 2024-2025
Dalšími firmami, které vyhrály nějaký ten titul v oceněních EISA 2024-2025, jsou Fujifilm, Laowa a Panasonic. Ty mají po jednom titulu, a to pro nejlepší profikompakt, objektiv a bezzrcadlovku.
Přehled firem, které vyhrály v anketě EISA 2024-2025, dnes zakončíme těmi, které dostaly po jednom titulu. Nejlepším kompaktem se stal Fujifilm X100VI, který kombinuje tradiční design využívající klasické metody ovládání s nejnovějšími fotografickými technologiemi. Rozlišení jeho senzoru X-Trans CMOS 5 HR je 40,2 MPx, vestavěná stabilizace nabídne 6EV účinek. Nechybí hybridní hledáček, elektrická verze má rozlišení 3,69 milionu bodů. Oceněna byla také široká nabídka 20 filmových simulací. Fotoaparát zvládá také natáčet 4K video při 60p. Dále tu máme autofokus s technologiemi hlubokého učení.
 
Fujifilm X100VI
 
Nejlepším ultra-širokoúhlým objektivem je Laowa 10mm f-2.8 Zero-D FF. Je extrémně širokoúhlý, přitom relativně malý a dokonce podporuje filtry (o průměru 77 mm). Jde o první objektiv firmy s autofokusem, hodně dobře byla hodnocena obrazová kvalita. Slušná obrazová kvalita je už i při plném odclonění, nicméně po přiclonění se ještě zlepší. Výborné je i minimální zkreslení, které díky tomu nemusí spoléhat na softwarové korekce ve fotoaparátu.
 
Laowa 10mm f-2.8 Zero-D FF
 
Titul nejlepšího fotoaparátu třídy Micro Four Thirds je letos Panasonic Lumic G9 II. Disponuje novým 25,2MPx Live MOS snímačem, který poprvé u Lumixů G dostal fázové zaostřování.  To vylepšuje zaostřování a sledování pohybujících se objektů včetně možnosti rozpoznat různé objekty jako lidi, zvířata, auta nebo motorky. Zvládá sekvenční snímání s až 60 fps, snímání před domáčknutím spouště. Najdeme zde také filtr Leica Monochrome, real-time LUT, zvládá také 5.8K video ve 30 fps a 4K pak dokonce ve 120 fps.
 
Panasonic Lumic G9 II
 
Zdroj: eisa.eu


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama