Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Tamron dostal 2 ocenění EISA 2024-2025 za zoomovací objektivy

27.8.2024, Milan Šurkala, aktualita
Tamron dostal 2 ocenění EISA 2024-2025 za zoomovací objektivy
Tamron je dalším výrobcem fotografické techniky, který na letošních oceněních EISA 2024-2025 získal po dvou oceněních. V obou případech to byly zoomovací objektivy, jeden tele, druhý pak širokoúhlý.
Společnost Tamron se řadí vedle Canonu a Sigmy k výrobcům, kteří na letošních cenách EISA 2024-2025 dostali dva tituly. U něj to byla cena za cenově příznivý širokoúhlý zoom, jímž se stal Tamron 17-50mm f/4 Di III VXD. Tento objektiv je určen pro full frame fotoaparáty Sony E, pokrývá jak velmi širokoúhlý záběr, tak i ten standardní. Své využití najde při cestování, focení architektury, krajiny i pouliční fotografii. Má konstantní světelnost F4, váží jen 460 gramů, a to přestože má vodě odolnou konstrukci a přiměřeně velký zoom. Líbilo se také velmi rychlé zaostřování, zejména u videa lze ocenit hladce jdoucí kroužky. Navíc má objektiv poměrně příznivou cenu.
 
Tamron 17-50mm f/4 Di III VXD
 
Dalším objektivem je nejlepší cenově příznivý telezoom, kterým je Tamron 70-180mm f-2.8 Di III VC VXD G2. Nová optická konstrukce s XLD a LD členy optimalizovala výkon v celém ohniskovém rozsahu a objektiv nyní umí zaostřovat již od 30 cm na nejširším úhlu záběru. Nyní už má také optickou stabilizaci obrazu, přesto je nadále kompaktní a lehký. Zaostřovací lineární motorek VXD rychle ostří, podporuje také Fast Hybrid AF a Eye AF na fotoaparátech Sony. Díky portu USB-C je možné objektivu nastavit různé funkce pomocí aplikace Tamron Lens Utility, která je určena pro Android.
 
Tamron 70-180mm f-2.8 Di III VC VXD G2
 
Zdroj: eisa.eu


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.