Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Téma pro tento měsíc - Jak fotí fotomobily, díl II.

19.5.2006, Petr Hájek, článek
V dnešním, druhém pokračování se podíváme na zbývajících 9 modelů, jmenovitě tu dnes máme 4 zástupce Nokie, 2 x stroje LG, barvy Sony Ericssonu budou hájit 2 modely a svoji účast až z daleké Francie přijal dokonce i jeden Sagem...
Sony Ericsson K750i

Objektiv vestavěného digitálu je u Sony Ericssonu K750i za praktickou posuvnou krytkou. Namáčknutím tlačítka se aktivuje AF (pohyblivý objektiv). Lze fotit snímky Normální, Panorama, Rámečky, Shlukové snímání, je možno změnit Velikost (1632 x 1224, 640 x 480 a 160 x 120), aktivovat Noční režim (On/Off), Makro (On/Off), Zapnout přisvětlení, Samospoušť, nastavit Efekty (Vypnuto, Černobílý, Negativ, Sepiový odstín, Solarizace), Vyvážení bílé (Denní světlo, Auto, Oblačno, Zářivka, Žárovka), Kvalitu fotek (Normální/Vysoká), nechat zobrazovat Čas, datum ve fotkách či Vynulovat čítač fotek a Kam ukládat (interní paměť/MS Duo). Pohybem ovládacího kurzoru se mění korekce expozice v rozsahu +/- 2,0 EV po 1/3 EV.




Podání barev

Barvy jsou oproti předchozímu stájovému kolegovi znatelně lepší a blízké realitě.


Podání barev

Makro a Dynamický rozsah

O chlup lepší než W550i.


Makro a Dynamický rozsah

Pleťové tóny

Pleťové tóny jsou zachyceny velmi dobře.


Pleťové tóny

Krajinka

U klasické krajinky jde obraz příliš do žluta.


Krajinka

Noční foto s bleskem

Jistě si říkáte, že dosvit lampy je v noci nějak podezřele vysoký a tu je ta záhada - ISO 800 sice prosvětlí šíré dálavy, ovšem šum si přijde na své a ony nepříjemné vodorovné pruhy také nepůsobí příliš pěkně.


Integrovaný blesk

Tento model jsme měli příležitost rovněž vyzkoušet i s externím přídavným bleskem, který podal následující výsledek:


Externí blesk

Pokud použijeme blesk externí, fotí SE W750i na ISO 200 a s časem 1/15 s, výsledek je v porovnání s ostatními vestavěnými řešeními jednoznačně nejlepší. A ještě foto samotného blesku Sony Ericsson MXE-60:


Blesk MXE-60