Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
30.4.2010, Jana Bártová, fejeton
Pokud jste někdy na nějaké fotoexpedici byli, asi víte, o čem to je. Banda fotografů si nejdřív navzájem zkontroluje techniku, pak společně prodebatuje nejnovější vývoj v oblasti digitální fotografie, pomluví přátele na fóru, opije se a druhý den vyrazí společně někam fotit.
jiri.sefrna (339) | 2.5.201019:55
Ono se to sice nazývá ­"fotoexpedice­", ale o focení to není. Obvykle se tam sjedou lidé z celé republiky, kteří si denně píší ve fórech a vyměňují názory a ulovené fotky, ale párkrát za rok se sejít osobně a strávit spolu víkend v jakékoliv skupině výše popsané je úžasný relax, navíc je to možnost pro začínající se dozvědět mnoho zkušeností a dobrých rad a ještě vyzkoušet spoustu techniky na kterou teprve pomýšlejí. Nikdo nikoho zatím neponižoval, ani se mu nevysmíval, každý z nás začínal a pral se s tím, co jak nastavit a co k čemu je.
V tak početných skupinách ­(10­-30 lidí ­) se stejně nedá pořádná fotky udělat, spíše je to dobrý v zajímavé lokalitě okouknout terén a v klidu tam někdy sám, nebo s kamarádem vyrazit jindy, za lepšího počasí, v jinou roční dobu a pod. Nic by se nemělo brát moc vážně a shysterií, že FTN ? :­-)
Odpovědět0  0
c-bob (8) | 1.5.201023:18
Jo, to se mi jednou poštěstilo. Východ slunce a první dvě hodiny nebyly tak špatné, nějaká ta rosa, i předsádky se užily nemaje makroobjektiv. Pak se dostavil okamžik prozření a strašlivá kocovina, přežil jsem, ale od té doby se raději dobrovolně nabízím jako řidič vychutnávaje si podobné trápení neznalých. Ono na těchto fotoexpedicích vznikají pěkné fotky, jen jsou trochu nucené a já spíš jejich význam vidím v potkávání se a sdílení té skvělé vášně fotografické, ladění postupů, vychytávání chyb.
Odpovědět0  0
FTN | 30.4.201014:36
Pevně věřím, že se nikdy na podobnou ­"fotoexpedici­" ani nějakým omylem, nedostanu. Ani kdybych za to dostal zaplaceno. Doufám, že mě to nikdy nepotká.
Odpovědět0  0
Majkklík | 30.4.201013:41
Osobně si myslím, že na fotoexpedici onoho charakteru, který popisuješ, se toho dobrého moc nevyfotí. Na fotoexpedicích si rád pokecám s lidmi, které jsem dlouho neviděl, ale často, kromě dokumentace a momentek foťák moc nevyužiju. Popravdě, stopadesátý východ slunce, často za světelných podmínek, které za to nestojí, prostě ani fotit nechci. Když jdu skutečně za fotkami, chodím sám nebo maximálně ve dvou, se svým nejlepším kamarádem, a ani my dva se na sebe moc nevážeme. Fotkám přeje samota, fotoexpedice je pro mne společenskou událostí. Tudíž na fotoexpedicích jsem rád ve skupině starých pánů.. :)
Odpovědět0  0
PetrP7 (34) | 30.4.201010:46
ten, kdo přinesl ­"západ ­/ východ Slunce­" šel hned z kola ven...:­-DDD
Odpovědět0  0
zemekf (75) | 30.4.20107:48
pak sou eště samotáři, vyznačují se pohybovou rychlostí 0,5­-1km­/hod. Prlézaje kdejakou zmolu či zákoutí a blunckajíce se krajinou častokráte bloudíc zamestnávají horskou službu či přinejlepším aspoň vedoucí expedice svou nepřítomností, nebo sapoň telefonem s dotazy k.... kde ste? Jak se tam dostanu.
Většinou přiznají, že nafotali prd. Ale že to bylo fajn.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.